"Dzień Dobry TVN": sytuacja wymknęła się spod kontroli. To mogło skończyć się tragicznie!

Do niebezpiecznej sytuacji doszło w sobotnim programie "Dzień Dobry TVN". Zaproszona do kulinarnego kącika Aleksandra Szwed o włos uniknęła poparzenia. Sytuacja wymknęła się spod kontroli podczas pozornie prostej czynności.

Aleksandra Szwed gościła w sobotnim wydaniu "Dzień Dobry TVN"
Aleksandra Szwed gościła w sobotnim wydaniu "Dzień Dobry TVN"
Źródło zdjęć: © kapif | (c) by KAPiF

Gotowanie na ekranie to stały punkt programów śniadaniowych. Ostatnio, w sobotnim wydaniu "Dzień Dobry TVN", swoimi kulinarnymi przepisami podzieliła się aktorka i piosenkarka Aleksandra Szwed. Dawna gwiazda "Rodziny zastępczej" zaprezentowała widzom TVN kilka pomysłów na użycie ziół. Wśród propozycji Szwed znalazło się m.in. chili-oil noodles, makaron z pesto, tapenada, ale też ziołowe masło czy prosta do wykonania aromatyczna oliwa.

To jednak przygotowanie tej ostatniej zakończyło się wypadkiem w telewizyjnej kuchni "Dzień Dobry TVN", który wyglądał naprawdę niebezpiecznie i mógł skończyć się dla gwiazdy przykrymi obrażeniami.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Przepis na aromatyczną oliwę Aleksandry Szwed wydaje się łatwy: wystarczy zalać wybraną kompozycję ziół i przypraw w butelce podgrzaną oliwą.

- To jest bardzo prosty i szybki sposób na wykorzystanie ziół. Ja wyjątkowo to lubię robić z rozmarynem. Oto oliwa ziołowa domowej roboty. Nie musimy wydawać, nie wiadomo jakich pieniędzy, Wiemy dokładnie, co tam jest - zachwalała swój sposób aktorka w rozmowie z gospodarzami wydania, Dorotą Wellman i Marcinem Prokopem, kiedy podczas przelewania gorącego tłuszczu do butelki ta nagle eksplodowała.

Mina Aleksandry Szwed mówi sama za siebie
Mina Aleksandry Szwed mówi sama za siebie © kadr z programu

- Oooo katastrofa - podsumowała Dorota Wellman. - Nie przetrwała gorąca - dodała gościni programu, która szczęśliwie w porę się odsunęła i nie doznała obrażeń.

Tym wszystkim, którzy chcieliby powtórzyć w domu przepis Aleksandry Szwed (tyle że ze szczęśliwym finałem), przypominamy, że warto zadbać o zbliżoną temperaturę butelki i oliwy. Jeśli butelka będzie zimna, a oliwa gorąca, szkło może pęknąć tak, jak zdarzyło się to w kuchni "Dzień Dobry TVN".

W najnowszym odcinku podcastu "Clickbait" rozmawiamy o prawdopodobnie najlepszym serialu 2023 roku (sic!), załamujemy ręce nad Złotymi Malinami i nominacjami do Oscarów, a także przeżywamy rozstanie Shakiry i Gerarda Pique. Możesz nas słuchać na Spotify, w Google Podcasts, Open FM oraz aplikacji Podcasty na iPhonach i iPadach.

Źródło artykułu:WP Teleshow
dzień dobry tvnAleksandra Szwedtvn
Wybrane dla Ciebie
Komentarze (7)