Trwa ładowanie...

Negatywne komentarze po "Kuchennych rewolucjach". "Marnotrawstwo"

Kontynuując swoją misję ratowania polskich restauracji na skraju bankructwa, Magda Gessler odwiedziła lokal w Tarnowskich Górach. Znana z kontrowersyjnych zachowań gwiazda telewizji zaproponowała nowe dania w Art Smaku. O dziwo to właśnie nowość w menu najbardziej zwróciła uwagę widzów. "Chyba najgorsza rewolucja, jaką widziałam i to (...) z winy pani Magdy", piszą internauci.

Magda Gessler w najnowszym odcinku "Kuchennych rewolucji"Magda Gessler w najnowszym odcinku "Kuchennych rewolucji"Źródło: Player.pl
d3faw2p
d3faw2p

"Kuchenne rewolucje" są nadawane na antenie TVN od 2010 r. Obecnie ma miejsce emisja 28. sezonu reality show. W 11. odcinku Magda Gessler zawitała do otwartej przed trzema laty restauracji Art Smak w Tarnowskich Górach. Celem była oczywiście poprawa funkcjonowania i przede wszystkim zwiększenie zysków lokalu. Małżeństwo właścicieli zainwestowało w niego bowiem 200 tys. zł, a tymczasem ich tygodniowy utarg wynosił zaledwie 400 zł.

Jak zwykle nie obyło się bez nerwowej atmosfery. Kobieta od razu skrytykowała menu knajpy za nudne propozycje; smak dwóch z trzech zamówionych dań też jej nie zachwycił. Po dokonanej przez Gessler tytułowej rewolucji zmieniło się sporo, włącznie z nazwą. Najważniejsza poprawka dokonała się jednak w karcie dań, w której dodano aż trzy pozycje z kapustą w roli głównej. Jedna z potraw wyraźnie nie spodobała się widzom.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Magda Gessler o cenach kateringu w jej restauracji: "Stać cię, kupuj. Nie stać cię, idziesz gdzieś indziej"

Fani negatywnie o rewolucji Gessler. Poszło o główkę kapusty

Po wizycie Magdy Gessler klienci "Bistro czy Kapusty...?" mogą zamówić tytułowe warzywo w kilku odsłonach: faszerowaną mięsem z kaczki lub mięsem wieprzowym oraz w opcji wege. Popisowe danie zostało oczywiście zaprezentowane w programie, a goście kolacji pokazowej wydawali się całkiem zadowoleni z posiłku. Według niektórych widzów to jednak marnotrawstwo.

d3faw2p

Pod fragmentem epizodu opublikowanym w mediach społecznościowych pojawiło się kilka negatywnych komentarzy. "Jak dla mnie to menu to marnowanie główek kapusty. Owszem, forma podania fajna i ciekawa, ale po zjedzeniu wnętrza reszta chyba do kubła", "Jeśli miało być podawane w surowej kapuście, to wystarczyłby jeden duży liść. Ewentualnie dwa, trzy", pisali widzowie.

"Chyba najgorsza rewolucja, jaką widziałam, i to nie z winy restauratorów, tylko z winy pani Magdy. Co za idiotyczny pomysł z użyciem surowej kapusty. Tragicznie to wyglądało, nie wspomnę o marnotrawstwie pożywienia; aż przykro patrzeć. Pieniądze wyrzucane na śmietnik", dodała kolejna osoba. Inni pytali nawet twórców, czy warzywo pełniące funkcję głębokiego naczynia faktycznie jest później wyrzucane.

Danie, które wywołało sporo kontrowersji Player.pl
Danie, które wywołało kontrowersjeŹródło: Player.pl

W najnowszym odcinku podcastu "Clickbait" przestrzegamy przed wyjściem z kina za wcześnie na "Kaskaderze", mówimy, jak (nie)śmieszna jest najnowsza komedia Netfliksa "Bez lukru" oraz jaramy się Eurowizją. Znajdź nas na Spotify, Apple Podcasts, YouTube, w Audiotece czy Open FM. Możesz też posłuchać poniżej:

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
d3faw2p
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3faw2p