Gessler świntuszy na wizji. Porównała śledzia do wibratora w "Kuchennych rewolucjach" w Bydgoszczy

W czwartek 7 marca na antenie TVN wystartował kolejny sezon "Kuchennych rewolucji". W pierwszym odcinku Magda Gessler odwiedziła Bydgoszcz, w której jak do tej pory jeszcze nie miała sposobności przeprowadzić rewolucji. Z ust restauratorki tym razem sypały się nie przekleństwa a sprośne żarty.

Magda Gessler odwiedziła Bydgoszcz w najnowszym sezonie "Kuchennych rewolucji"Magda Gessler odwiedziła Bydgoszcz w najnowszym sezonie "Kuchennych rewolucji"
Źródło zdjęć: © Player

28. sezon "Kuchennych rewolucji" rozpoczął się w restauracji Gusto Kuchnia i Wino w Bydgoszczy. Lokal prowadzi małżeństwo - Kuba i Ania. Wcześniej zajmowali się małym bistrem, które zaczęło się rozrastać, więc postawili na większy lokal. Remont nowego miejsca okazał się studnią bez dna, a klientów brakowało. Co na to Gessler?

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Robert Makłowicz został zapytany o Magdę Gessler. Jak skomentował wysokie ceny w jej restauracjach?

"Kuchenne rewolucje" w Bydgoszczy

Po posmakowaniu pierwszych dań źle nie było. Tatar trafił w gusta restauratorki. Przy śledziu uznała, że jest sztywny i "niejadalny". Pokusiła się nawet o stwierdzenie: - Sztywny wibrator śledziowy. Tego typu spośnych żartów w pierwszym odcinku nie brakowało.

Jednak nie powinno to nikogo dziwić. Gessler lubi pikanterię i to nie tylko jeśli chodzi o jedzenie. Swego czasu prowadziła program "Sexy kuchnia Magdy Gessler", gdzie pokazywała widzom, jak w seksowny sposób gotować potrawy, które należą do grupy afrodyzjaków.

Ale wracając do restauracji Gusto Kuchnia i Wino, test jedzenia przy kolejnych daniach nie poszedł pomyślnie. Okazało się, że to nie jedyny problem właścicieli. Zadłużenia Kuby i Ani sięgały 600 tys. zł. Pieniądze pożyczone od banku, rodziny i znajomych wydali na remont lokalu, który w dodatku nie jest ich własnością... Ale chociaż co do czystości Gessler nie miała żadnych uwag. Można było od razu przystąpić do gotowania.

Metamorfoza Gusto Kuchnia i Wino w Dzikowisko

Pomysł restauratorki po przyjrzeniu się restauracjom w Bydgoszczy był jasny i klarowny. W rejonie brakowało różnorodności w kuchni. Wszyscy serwowali kurczaka, wieprzowinę i klasyczne zupy. Dlatego w Dzikowisku (nazwa zmieniona przez Magdę Gessler) pojawiła się dziczyzna. Sałata z dziczyzną, marynowane grzybki, marynowane borówki, rosół z dziczyzny, bigos, kotlet schabowy z dzika – tak prezentuje się nowe menu.

W czasie wspólnego gotowania nie zabrakło kolejnego żartu Gessler: - To jest potęga nie por. Wygląda to trochę seksy, ale też jest bardzo smaczne - mówiła, wrzucając pora do rosołu. Kuba - właściciel, był pod wrażeniem zdolności restauratorki. - Jaram się, jak można fantastycznie gotować z panią Magdą.

Udana rewolucja w Bydgoszczy

Zmiany nastąpiły nie tylko w kuchni, ale też na sali. Bezpłciowe miejsce, któremu brakowało charakteru, zmieniło się w ciepłą i przytulną przestrzeń o zielono-żółtych barwach. Na ścianach zagościły zdjęcia dzików i jeleni. Klienci byli zachwyceni jedzeniem podczas głównej kolacji. A jak zareagowała restauratorka, kiedy wróciła po czterech tygodniach?

Lokal pękał w szwach. - Rzadko spotykamy się z restauracją, która jest pełna po moim powrocie i to jest strasznie miłe, że apetyt jest na to miejsce - powiedziała Gessler. Po spróbowaniu dań werdykt był jednoznaczny: jest przepysznie.

  • Nowy wygląd restauracji Dzikowisko w Bydgoszczy
  • Restauracja Dzikowisko po "Kuchennych rewolucjach"
  • Kotlet z dzika
  • Bigos podawany w liściu kapusty
[1/4] Nowy wygląd restauracji Dzikowisko w Bydgoszczy Źródło zdjęć: Player |

W 51. odcinku podcastu "Clickbait" typujemy, kto zgarnie Oscara, a kto będzie musiał obejść się smakiem. Kto naszym zdaniem zgarnie najwięcej statuetek? Przekonaj się, słuchając nas na Spotify, Apple Podcasts, YouTube, w Audiotece czy Open FM. Możesz też posłuchać poniżej:

Wybrane dla Ciebie

Orły 2025. Aż 11 statuetek dla jednego filmu
Orły 2025. Aż 11 statuetek dla jednego filmu
"Kulej. Dwie strony medalu" wybrany najlepszym filmem według użytkowników Wirtualnej Polski [RECENZJA]
"Kulej. Dwie strony medalu" wybrany najlepszym filmem według użytkowników Wirtualnej Polski [RECENZJA]
Powrócił po zwolnieniu z TVP. Nie traci nadziei
Powrócił po zwolnieniu z TVP. Nie traci nadziei
"Dzień Dobry TVN": Marcin Prokop w pojedynkę przywitał się z widzami. "Jedna osoba temu nie podoła"
"Dzień Dobry TVN": Marcin Prokop w pojedynkę przywitał się z widzami. "Jedna osoba temu nie podoła"
Będzie konkurencja dla TVP i TVN. Polsat szykuje śniadaniówkę
Będzie konkurencja dla TVP i TVN. Polsat szykuje śniadaniówkę
TV Republika znowu lepsza niż TVN24. "Powoli zaczynamy się przyzwyczajać"
TV Republika znowu lepsza niż TVN24. "Powoli zaczynamy się przyzwyczajać"
Katarzyna Kwiatkowska ma dużą tolerancję dla żartów. Ale jednej kategorii humoru nie znosi
Katarzyna Kwiatkowska ma dużą tolerancję dla żartów. Ale jednej kategorii humoru nie znosi
Niespodziewane zmiany w "Dzień Dobry TVN". Widzowie mogą być zaskoczeni
Niespodziewane zmiany w "Dzień Dobry TVN". Widzowie mogą być zaskoczeni
Anna z "Rolnik szuka żony" wróciła z synem do domu. Czekało ich piękne powitanie
Anna z "Rolnik szuka żony" wróciła z synem do domu. Czekało ich piękne powitanie
Koniec będzie szybszy, niż sądzili. Fani "M jak miłość" są wściekli
Koniec będzie szybszy, niż sądzili. Fani "M jak miłość" są wściekli
Michał Żebrowski o Jacku Kurskim w programie "Bez retuszu": "gangster medialny"
Michał Żebrowski o Jacku Kurskim w programie "Bez retuszu": "gangster medialny"
Absurdalna odpowiedź w "Jeden z dziesięciu". Internet ją zapamięta
Absurdalna odpowiedź w "Jeden z dziesięciu". Internet ją zapamięta