Pracownicy Polskiego Radia muszą milczeć. Prezes wydała zakaz

O Polskim Radiu znów jest głośno. I po raz kolejny w mało korzystnym kontekście. Tym razem głośnym echem odbija się nowe zarządzenie prezes Agnieszki Kamińskiej, która dokładnie ustaliła, jak mają wyglądać kontakty pracowników PR z innymi mediami.
Głosuj
Podziel się
Opinie
Agnieszka Kamińska wydała zarządzenie dla pracowników Polskiego Radia
Agnieszka Kamińska wydała zarządzenie dla pracowników Polskiego Radia (East News)
ditw9mo

Niedawno dyrektor Trójki zapewniał słuchaczy, że starał się doprowadzić do przeprosin władz Polskiego Radia dla Marka Niedźwieckiego. Choć współpraca Strzyczkowskiego z zarządem nie należy do najprostszych, zapewniał, że nie składa broni. Opublikował nawet oświadczenie na Facebooku, w którym relacjonował stan rozmów z szefostwem PR. Wszystko jednak wskazuje na to, że takie działania Strzyczkowskiego to jego ostatnie swobodne podrygi.

Jak informuje serwis wirtualnemedia.pl, prezes Agnieszka Kamińska wydała zarządzenie, w którym "zarówno pracownicy spółki, jak i współpracownicy, mogą wypowiadać się w mediach wyłącznie za zgodą rzecznika prasowego bądź odpowiedniej komórki Biura Zarządu, po ustaleniu i zatwierdzeniu tematu rozmowy".

Każda prośba o komentarz bądź wywiad dla innych mediów musi najpierw zostać zaakceptowana albo przez rzecznika, albo przez zarząd. Oprócz tego, pracownicy Polskiego Radia muszą szczególnie uważać na to, co publikują np. w mediach społecznościowych, ponieważ "przestały być one kanałem prywatnej komunikacji".

Co wy na to?

Podziel się opinią