Trwa ładowanie...

Urszula Dudziak odkryła nową pasję. Została rolniczką

Urszula Dudziak korzysta z życia seniorki. Spełnia się na wielu polach, o czym chętnie opowiada w wywiadach. Tym razem wyznała, że odkryła kolejną pasję. O niej wielu fanów z pewnością nie wiedziało.

Urszula Dudziak rozwija kolejną pasję Urszula Dudziak rozwija kolejną pasję Źródło: AKPA, fot: AKPA
d48emd0
d48emd0

Urszula Dudziak to niewątpliwie legenda estrady. Swoim doświadczeniem dzieliła się w pierwszej edycji "The Voice Senior" wprowadzając wokalistów 60+ w meandry przemysłu muzycznego. Dudziak podkreśla bowiem, że to właśnie po sześćdziesiątce ludzie powinni odważyć się spełniać marzenia – to wtedy przeżywają drugą młodość i mogą poświęcić czas na samorozwój.

Sama jest tego najlepszym przykładem – na każdym roku pokazuje, że czerpie z życia pełnymi garściami. Do show TVP już jednak nie wróciła i próżno szukać jej na małym ekranie.

Magazyn "Kobieta i życie" postanowił dowiedzieć się, co dziś pochłania wokalistkę. Jak się okazuje, nadal spędza czas aktywnie, ale energię wkłada w zupełnie inną działkę niż dotąd.

Zobacz wideo: Urszula Dudziak o "The Voice Senior": "Chodzi o to, aby zasypać rów między starszą a młodszą generacją"

- Stałam się na stare lata prawdziwą rolniczką - przyznała z zadowoleniem. - Tamtej jesieni uzbieraliśmy osiem worków kartofli. I podobno były najlepsze we wsi. Oczywiście sami wszystkiego nie zjemy, więc rozdaję znajomym – dodała, przyznając, że uprawa warzyw okazała się dla niej i jej partnera pasjonująca.

d48emd0

Poświęcają uprawom wiele czasu i pracy, ale efekty są imponujące. Uciekając z wielkiego miasta, stworzyli sobie na Podlasiu azyl i dziś cieszą się z darów natury.

- Właściwie mamy w naszym gospodarstwie wszystko. I las, i łąkę, i ogród, sad, a w nim agrest, czereśnie, truskawki. Tu, na wsi, życie wygląda inaczej. Toczy się powolnym tempem w rytm cyklu natury. Już myślę, że na wiosnę zasieję konopie siewne i różne zioła. Może nawet zostaniemy zielarzami... Teraz dużo czytam o medycznych właściwościach ziół. [...] Mamy olbrzymie pole jarmużu, zeszłej jesieni uzbieraliśmy go mnóstwo. Opłukaliśmy starannie, wysuszyliśmy i jeszcze mamy go trochę w zamrażalce. Mamy zamrożone jagody, aronię, prawdziwki i kurki, w ziemiance cebulę i ziemniaki, a w spiżarni półki pełne przetworów – dodała w wywiadzie.

Słuchasz podcastów? Jeśli tak, spróbuj nowej produkcji WP Kultura o filmach, netfliksach, książkach i telewizji. "Clickbait. Podcast o popkulturze" dostępny jest na Spotify oraz w aplikacji Podcasty na iPhonach i iPadach.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
d48emd0
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d48emd0