Trwa ładowanie...
20-09-2016 16:45

"Top Chef. Gwiazdy od kuchni": Najobrzydliwsze dania, które zjadły gwiazdy. Wiemy, co to było!

Uczestnicy programu „Top Chef.Gwiazdy od kuchni” zdradzili, jakie najdziwniejsze potrawy mieli okazję zjeść w swoim życiu. Sprawdźcie, co powiedzieli: Maserak, Sokołowska, Kalicińska i inni.

"Top Chef. Gwiazdy od kuchni": Najobrzydliwsze dania, które zjadły gwiazdy. Wiemy, co to było!Źródło: Katarzyna Kalisz
d2953wo
d2953wo

Dalekie podróże często skłaniają do próbowania specjałów różnych kuchni. Jednak nie zawsze to, co bywa rarytasem w danym kraju, smakuje także osobom z innych kultur. Na własnej skórze przekonali się o tym uczestnicy kulinarnego show Polsatu „Top Chef. Gwiazdy od kuchni”.

- Najdziwniejszą potrawą, jaką zjadłam, były smażone świerszcze. Było w stanie Chiapas w Meksyku. Moja degustacja skończyła się na jednym świerszczu i postanowieniu niejedzenia niczego do końca wyjazdu – zdradziła Anita Sokołowska.

To nie była jedyna dziwna potrawa, której aktorka miała okazję spróbować.

- W czasie ramadanu w Syrii napiłam się napoju z lukrecji, który wspomaga trawienie - wypiłam tego taką ilość, że przez 2 dni leżałam w dreszczach w łóżku – wyznała aktorka.

d2953wo

Kulinarnych przygód nie zabrakło także podczas podróży Bartosza Kurka, dziennikarza Polsat News.

- Zjadłem kiedyś węża w Wietnamie. Zaczyna się od podania jeszcze bijącego serca zalanego wódką ryżową, a potem napięcie rośnie. Zjada się całego węża, z którego przygotowywano przy mnie wszystkie potrawy – wyjaśnia Kurek.

W Azji najdziwniejszych potraw próbowali także inni uczestnicy „Top Chef. Gwiazdy od kuchni”.

- Była to żaba z grilla – mówi Wróżbita Maciej Skrzątek.

d2953wo

- _Korea Południowa. Była to „zupa dnia następnego" - czyli zupa na kaca z gotowanym skrzepem świńskiej krwi _– zdradza pisarka Małgorzata Kalicińska.

- Będąc w Chinach miałem okazję spróbować fugu, najbardziej trującej ryby świata. Jeśli jest źle przyrządzona lub nieświeża, prowadzi do paraliżu, a nawet śmierci, ale na szczęście przeżyłem to starcie – zdradza tancerz Rafał Maserak.

Zaskakujących dań nie brakuje także w Europie.

d2953wo

- Był to ser z robakami, ale nie wiem jaka jest jego oryginalna nazwa. Zostałam nim poczęstowana w czasie podróży po Sardynii – zdradza Beata Oleszek z zespołu Jarzębina.

Czy w nowym odcinku programu „Top Chef. Gwiazdy od kuchni” uczestnicy będą musieli zmierzyć się z równie zaskakującymi składnikami? Przekonamy się już w najbliższą środę o godzinie 20.40 w Polsacie. Aktualny program telewizyjny możecie sprawdzić tutaj..

Katarzyna Kalisz
Źródło: Katarzyna Kalisz

Zobacz także: "Top Chef. Gwiazdy od kuchni": uczestnicy wspominają swoje kulinarne wpadki

d2953wo
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2953wo