Restauracja po "Kuchennych rewolucjach" na sprzedaż. Właściciel nie wytrzymał nawet roku

W 2023 r. Magda Gessler pojechała do Gdańska, by pomóc młodemu właścicielowi świeżo przejętej restauracji. Jeszcze w marcu lokal był opisywany przez portal trojmiasto.pl jako nowe miejsce, które "powstało z zamiłowania do dobrego jedzenia". Kilka miesięcy później nastąpiła jednak przerwa w funkcjonowaniu lokalu ze względu na "Kuchenne rewolucje".

Magda Gessler i właściciel gdańskiej restauracji z "Kuchennych rewolucji"
Magda Gessler i właściciel gdańskiej restauracji z "Kuchennych rewolucji"
Źródło zdjęć: © TVN

12.04.2024 13:17

Restauracja przeszła totalną metamorfozę i jako Trattoria Melone Rosa miała duży potencjał. "Jeśli odwiedzać to miejsce, to właśnie na pizzę - prawdziwie neapolitańska, włoska, smaczna. Reszta propozycji bardziej nadaje się dla osób ciekawych nieposkromionej wyobraźni Gessler. Ale ceny w osiedlowej knajpce wciśniętej między sklep z militariami a gabinet stomatologiczny są bardziej warszawskie niż gdańskie" - oceniła niespełna rok temu Basia Żelazko, wizytując lokal po "Kuchennych rewolucjach".

Teraz się okazuje, że "Kuchenne rewolucje" nie pomogły właścicielowi spełnić marzenia o prowadzeniu dochodowej restauracji. A przynajmniej nie na długo. W mediach społecznościowych pojawiło się ogłoszenie, zaczynające się od słów: "Marzysz o posiadaniu autentycznej włoskiej restauracji? Mamy dla ciebie wyjątkową propozycję! Trattoria Melone Rosa (...) czeka na nowego właściciela".

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Ile kosztuje restauracja po "Kuchennych rewolucjach"?

Lokal na gdańskiej Morenie ma powierzchnię 110m2 i jest sprzedawany z pełnym wyposażeniem niezbędnym do przyrządzania włoskiej kuchni (piec do pizzy itp.). Miesięczny czynsz to 6700 zł brutto, a przejęcie całego biznesu to jednorazowy koszt od 120 do 140 tys. zł. Cena podlega negocjacji i zależy od tego, czy nowy właściciel chce zachować nazwę, przejąć samo miejsce itd.

Co ciekawe, pośrednik zamieszczający ogłoszenie oferuje dodatkowo "stworzenie profesjonalnej strategii rozwoju marki, wsparcie marketingowe" itp. W komentarzach szybko pojawiło się pytanie, dlaczego obecny właściciel nie skorzysta z tych usług. "Nie każdy rozumie takie podejście i nie każdego stać na takie działanie" - odparł pośrednik.

Ogłoszenie o sprzedaży restauracji
Ogłoszenie o sprzedaży restauracji© Facebook

W 52. odcinku podcastu "Clickbait" rozwiązujemy "Problem trzech ciał" Netfliksa, zachwycamy się "Szogunem" na Disney+ i wspominamy najlepsze seriale 2023 roku nagrodzone na gali Top Seriale 2024. Znajdź nas na Spotify, Apple Podcasts, YouTube, w Audiotece czy Open FM. Możesz też posłuchać poniżej:

Wybrane dla Ciebie
Komentarze (21)