Joseph Seeletso z "Top Chef" pochwalił się zdjęciami z urlopu
To rodzinny biznes, w którym pracują właściciele wraz z piątką swoich już dorosłych dzieci. Joseph miał okazję zobaczyć kuchnię, porozmawiać z szefem kuchni Enrico Cerea o produktach regionalnych, metodach pracy, smakach, trendach i winach.
17.03.2014 | aktual.: 17.03.2014 12:18
Bycie szefem kuchni oraz jurorem w programie "TOP CHEF" zobowiązuje do stałego kształcenia się, a podróże do takich miejsc jak Da Vittorio najlepiej temu służą. Następnym przystankiem Joseph'a we Włoszech był region Trentino (Trydent)
i Val Di Fassa Canazei - znany dobrze narciarzom. Joseph odwiedził restuarację zaprzyjaźnionego sommeliera, Roberto Anesi, Ristorante El Pael. Na miejscu spędzili długie godziny na rozmowach o łączeniu potraw z winem i wina z potrawami, w czym Joseph się specjalizuje jako jeden z niewielu szefów kuchni w Polsce. Razem z Roberto odwiedził też kilka miejscowych restauracji, które można porównać do naszych polskich góralskich klimatów.
Juror "Top Chef", Joseph Seeletso jest pochodzącym z książęcej rodziny Botswańczykiem, który kucharskie szlify zdobywał w londyńskim Westminster College. Jest członkiem prestiżowego Klubu Szefów Kuchni. Seeletso jest wytrawnym znawcą win, szefem kuchni i właścicielem Joseph's Culinary Studio.
"Top Chef" w każdą środę o godz. 20.35 w Polsacie.