Daria Ładocha wygadała się. Zdradziła tajny składnik zupy uwielbianej przez Polaków

Daria Ładocha opowiedziała o Wielkanocy w swoim domu
Daria Ładocha opowiedziała o Wielkanocy w swoim domu
Źródło zdjęć: © Licencjodawca | AKPA

29.03.2024 18:28

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Ekspertka kulinarna zdradziła tajny składnik, który dodaje do wielkanocnej potrawy, jaką jest żurek. Daria Ładocha w jednym z wywiadów podzieliła się większą liczbą patentów, które sprawią, że dania będą jeszcze smaczniejsze. Kluczem do sukcesu okazują się być przyprawy.

Ładocha zaistniała w świecie show-biznesu ładnych paręnaście lat temu. Obecnie prowadzi blogi kulinarne, gotuje na żywo w "Dzień Dobry TVN", jest też prowadzącą program "Azja Express". Nie można również zapomnieć, że jest autorką książek o tematyce kulinarnej. Sama nazywa się pasjonatką zdrowego stylu życia.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Daria Ładocha o potrawach wielkanocnych

42-latka w rozmowie z "Co za tydzień" opowiedziała o tym, jak u niej w domu wygląda Wielkanoc. Jak przyznała, sałatka jarzynowa to obowiązkowa potrawa, której nie może zabraknąć na stole. Przy okazji zdradziła, że dodaje do niej groszek, ogórka kiszonego i jabłko.

Jest natomiast danie, za którym nie przepada i jest nim żurek, który pojawia sie w okresie świąt w wielu polskich domach. Ładocha podzieliła się trikiem, jak tę tradycyjną zupę przyrządzić w inny sposób. Kluczem do sukcesu są przyprawy.

- Świeże zioła: rozmaryn do białej kiełbasy, wasabi do żurku, szparagi do sałatki jajecznej.

Z kolej babkę wielkanocną, która też uchodzi za świąteczny wypiek, spuentowała krótko: - Ja nie kumam babki wielkanocnej, bo nic nie ma w niej specjalnego. I mega dziwna jest pascha, ale z drugiej strony obłędna.

Jak wyglądają przygotowania do świąt w domu prezenterki?

Ładocha przyznała, że wyznaje zasadę dzielenia się obowiązkami wśród członków rodziny, jeśli chodzi o organizację świąt. Każdy z zaproszonych przychodzi z jakimś daniem czy wypiekiem.

- Dzielimy się obowiązkami rodzinnie: Laura ciasta, Bartek żurek, ja z dziewczynkami sałatka jarzynowa. Przygotowuję też jajka faszerowane, szakszukę i pastę z łososiem.

Daria Ładocha - autorka książek kulinarnych

Jednym z dzieł autorstwa Darii jest książka o kuchni tajskiej. 42-latka stworzyła też blog kulinarny OneMoreThai, na którym dzieli się z czytelnikami tajnikami tejże kuchni. Aby zgłębić swoją wiedzę, wybrała się w podróż po Tajlandii. Miała tam możliwość gotować pod okiem mistrzów kuchni tajskiej.

Dziennikarka może pochwalić się książką kulinarną "W mojej tajskiej kuchni", która jest pierwszą książką o tajskiej tematyce napisaną przez polskiego autora.

W 52. odcinku podcastu "Clickbait" rozwiązujemy "Problem trzech ciał" Netfliksa, zachwycamy się "Szogunem" na Disney+ i wspominamy najlepsze seriale 2023 roku nagrodzone na gali Top Seriale 2024. Znajdź nas na Spotify, Apple Podcasts, YouTube, w Audiotece czy Open FM. Możesz też posłuchać poniżej:

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Komentarze (3)
Zobacz także