9 lat temu przeszli "Kuchenne rewolucje". Wspominają program

Restauracja Zajazd pod Zamkiem w Kętrzynie 9 lat temu przeszła kuchenne rewolucje z Magdą Gessler. Właściciele knajpy opowiedzieli, co zyskali dzięki programowi.

Magda Gessler 9 lat temu zrobiła rewolucję w restauracji w Kętrzynie
Magda Gessler 9 lat temu zrobiła rewolucję w restauracji w Kętrzynie
Źródło zdjęć: © kadr z programu
oprac. KBS

10.08.2023 14:29

Magda Gessler odwiedziła z kamerami TVN Zajazd pod Zamkiem w Kętrzynie w 2014 roku. Bezkrwawe rewolucje na koniec dziewiątego odcinka dziewiątego sezonu oceniła na piątkę. Od tamtej pory minęło już 9 lat. Teraz właściciele restauracji opowiedzieli, co program im dał.

Na Instagramie TVN pojawił się krótki wywiad restauratorami. - W monecie, kiedy przeszliśmy rewolucje, to trudno było nam uwierzyć w to, co się dzieje. To były tłumy odwiedzających, mnóstwo gości. Jest to program, który chyba nas zdopingował do tej pracy - mówiła właściciela Zajazdu pod Zamkiem.

Jej partner dodał: - Program nie miał na celu działania marketingowego, natomiast rzeczywiście pośrednio się do tego przyczynił. To był ważny aspekt tego programu.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Właściciele restauracji podkreślają jednak, że udział w "Kuchennych rewolucjach" to dopiero początek ciężkiej pracy: - To jest duże wyzwanie. Trzeba po rewolucjach, po programie, zmobilizować się do ostrej pracy, żeby utrzymać poziom, żeby sobie poradzić.

Dwa lata temu odwiedziliśmy Zajazd pod Zamkiem w Kętrzynie, by sprawdzić, jak knajpa sobie radzi po programie. Na miejscu zastaliśmy restaurację po brzegi wypełnioną ludźmi - i to w środku tygodnia. Spróbowaliśmy wtedy pączka z pasztetem z wątróbek, autorskiej zupy Gessler z sandacza, sałatki, ruskich pierogów i ostatniego z trzech dań po "Rewolucjach" - pulpetów z dzika. Naszą relację z wizyty w tym miejscu znajdziecie tutaj.

Zobacz także
Komentarze (1)