Zobacz, kto jeszcze wystąpi w pierwszej polskiej edycji "Hell's Kitchen"
None
Profesjonaliści i amatorzy
Do pierwszej polskiej edycji "Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia" zgłosili się zarówno profesjonaliści, jak i amatorzy. Każdy z nich wierzy, że to właśnie on wygra nagrodę główną - 100 tysięcy złotych oraz pracę u Wojciecha Modesta Amaro w Atelier Amaro. Wśród śmiałków, którzy postanowili stanąć twarzą w twarz z najsłynniejszym polskim kucharzem na świecie są m.in. samotna matka, modelka XXL, fryzjer, narzeczeństwo, kura domowa i uczennica liceum. 14 uczestników podzielonych na dwie drużyny - Czerwonych i Niebieskich - już 8 kwietnia rozpocznie rywalizację w "Piekielnej Kuchni". Tylko najbardziej wytrwali będą mieli szansę przejść do kolejnego odcinka.
Paulina Sawicka, Warszawa, 28 lat
Gotowaniem zajmuje się zawodowo. Doświadczenie w branży gastronomicznej: kelnerka, catering, kucharz - Hotel Anders w Starch Jabłonkach. Obecnie kucharz - Restauracja Concept, Warszawa. Narzeczona Łukasza Kawallera z drużyny Niebieskich.
Monika Katreniok, Oslo, Norwegia, 35 lat
Gotowaniem zajmuje się zawodowo. Technik technologii żywienia. Doświadczenie: przez 15 lat prowadziła restaurację "Monika" w Chorzowie. Obecnie kucharz - Restauracja Oliven w Oslo.
Ewa Zakrzewska, Warszawa, 27 lat
Gotowaniem zajmuje się amatorsko. Modelka XXL, właścicielka butiku z ubraniami XXL.
Katarzyna Rajkiewicz, Poznań, 29 lat
Gotowaniem zajmuje się zawodowo. Doświadczenie: 8 lat pracy w kuchni na różnych stanowiskach. 5 lat pracy w Anglii - kelnerka, pomoc kuchenna i 3 lata dorywczych prac w Polsce. Samotnie wychowuje 1,5-roczne dziecko.
Agata Gawrońska, Warszawa, 18 lat
Gotowaniem zajmuje się amatorsko. Uczennica dwujęzycznego liceum. Żałuje, że nie poszła do szkoły gastronomicznej. Wspólnie z mamą prowadzi firmę cateringową.
Aldona Organiściak, Szczecin, 57 lat
Gotowaniem zajmuje się zawodowo. Doświadczenie: kucharz - "Browar Polski" w Szczecinie. Obecnie kucharz - Pub Piwnica w Szczecinie.
Sylwia Biały, Lubin, 28 lat
Gotowaniem zajmuje się amatorsko. Doświadczenie w branży gastronomicznej: kelnerka, barmanka. Sama o sobie mówi: "Jestem prawdziwą kurą domową".
Łukasz Kawaller, Warszawa, 24 lata
Gotowaniem zajmuje się zawodowo. Kucharz z wykształcenia. Doświadczenie: kucharz - Hotel Anders w Starych Jabłonkach, kucharz - Restauracja Metamorfoza, Gdańsk. Obecnie kucharz - restauracja Concept, Warszawa. Narzeczony Pauliny Sawickiej z drużyny Czerwonych.
Rafał Kuczkowski, Człuchów, 23 lata
Gotowaniem zajmuje się zawodowo. Doświadczenie: 5 lat pracy w zawodzie na różnych stanowiskach. Tata bliźniaków.
Michał Bystroń, Kraków, 31 lat
Gotowaniem zajmuje się zawodowo. Technik technologii żywienia zbiorowego. Kucharz z 10-letnim doświadczeniem na różnych stanowiskach. Obecnie zastępca szefa kuchni - Hotel Conrad, Kraków.
Carmine Cestaro, Warszawa, 41 lat
Gotowaniem zajmuje się zawodowo. Absolwent szkoły gastronomicznej. Doświadczenie: był kucharzem w Restauracji Osteria Piemonte - Warszawa. Obecnie pracuje w restauracji w Belgii.
Adam Czapski, Opole, 35 lat
Fryzjer, który gotowaniem zajmuje się amatorsko. Brał udział w programach kulinarnych: "Gotuj wszystko", "MasterChef", wygrał program "Ugotowani". Na małym ekranie pojawia od trzynastu lat. Zaczynał w reality show Polsatu "Łysi i blondynki". Mogliśmy go oglądać także w "Szansie na sukces".
Grzegorz Kaźmierczak, Sosnowiec, 60 lat
Gotowaniem zajmuje się zawodowo. Doświadczenie: pracował w restauracjach w Szwajcarii, Austrii, USA i w Polsce. Był szefem kuchni w restauracji "Malta" w Dąbrowie Górniczej oraz szefem kuchni w "Silesia Catering II" w Parku Chorzowskim.
Arkadiusz Klimkiewicz, Łódź, 25 lata
Gotowaniem zajmuje się zawodowo. Technik żywienia. Doświadczenie: kucharz - Hotel Andel?s Łódź, kucharz - Hotel Europeum Wrocław. Obecnie kucharz - Restauracjia Pieprz i Wanilia, Wrocław.