Wiemy, co szef "Hell's Kitchen" zaserwuje prezydentowi Barackowi Obamie
W rozmowie z dziennikark膮 Polsat News, Magdalen膮 Cenker, Wojciech Modest Amaro zdradzi艂 kilka da艅, kt贸re b臋d膮 serwowane ju偶 dzi艣 podczas uroczystej kolacji na Zamku Kr贸lewskim. Znamienici go艣cie, m.in. Barack Obama, b臋d膮 mieli okazj臋 skosztowa膰 polskich szparag贸w z m艂odym bobem i olejem bukowym robionym z li艣ci bukowych (wytwarzany w Atelier Amaro). Polska jagni臋cina z kasz膮 gryczan膮 niepalon膮 z dodatkiem palonej, karmelizowanej ma艣lanki. Dla os贸b, kt贸re nie jedz膮 mi臋sa, dorsz z m艂odymi warzywami, pachn膮cy kwiatami lawendy, a na deser truskawki pachn膮ce czarnym bzem i lodami z natki pietruszki. Do tego s艂ynny czarny chleb Atelier Amaro z czarnuszk膮, z palonym sianem 艂膮kowym i mas艂em kurkowym.
W dniu dzisiejszym kolacja dla 艣wiatowych przyw贸dc贸w nie jest jedynym wa偶nym wydarzeniem w zawodowym 偶yciu Wojciecha Modesta Amaro. Szef "Piekielnej Kuchni" wybierze dzi艣 tr贸jk臋 finalist贸w, kt贸rzy stan膮 do ostatecznej walki o 100 tysi臋cy z艂otych, prac臋 w Atelier Amaro oraz wygran膮 pierwszej polskiej edycji kulinarnego show "Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia". Kto to b臋dzie? Oka偶e si臋 ju偶 o 20.05 w telewizji Polsat.