W "Top Chef" zrobi się gorąco. "To jest dzień katastrofy"
W najbliższą środę kucharzy czeka prawdziwy egzamin ze znajomości kuchni włoskiej. Uczestnicy będą przygotowywać potrawy pod okiem bezwzględnego Włocha, szefa Giancarlo Russo oraz konesera smaków słonecznej Italii - Piotra Gąsowskiego. Giancarlo Russo słynie z dużych wymagań i przywiązania do tradycji. Nad kucharzami ciąży więc ogromna presja.
11.04.2018 | aktual.: 12.04.2018 08:55
- Co to jest?! - zapyta szef kuchni Giancarlo Russo, trzymając w dłoniach masło klarowane, służące jednemu z uczestników do podsmażenia grzybów.
- Nie, nie, nie! Błąd, to nie jest fusion! Ty robisz confusion! Grzyby na kuchnia włoska smaży na oliwa extra virgin! - zdenerwuje się Włoch.
- Nie dzień dobry! To katastrofy dzień jest! Pierwszy raz widzę ryż na patelnia! - usłyszy od niego kolejny z kucharzy.
Stojący na straży ojczystej prostoty i tradycji szef Giancarlo swoimi restrykcyjnymi zasadami wprowadzi popłoch wśród uczestników.
- Myślałem, że ja jestem ostry. Niestety już straciłem pazury - zdradzi Piotr Gąsowski.
Czy komuś uda się ugotować perfekcyjne, włoskie danie? Oglądajcie "Top Chef" w środę 11 kwietnia o godzinie 21.30 w Polsacie.