Trwa ładowanie...
ddrsz14

Uczestnik "Top Chef": "Dziewczyno, rozejrzyj się! Kobieto, jednobitowa istoto!"

Głosuj
Głosuj
Podziel się
Opinie
Uczestnik "Top Chef": "Dziewczyno, rozejrzyj się! Kobieto, jednobitowa istoto!"
(POLSAT)
ddrsz14

Już jutro 3. odcinek polskiej edycji kultowego kulinarnego show na świecie "Top Chef"! Zostało już tylko 12 profesjonalnych kucharzy - pojedynek na noże wciąż trwa! Kto odpadnie tym razem? Słynne "Spakuj noże i wyjedź!" już w Polsacie!

Tempo, nerwy, szok! Najbardziej pikantny show kulinarny - doprowadza emocje do wrzenia! Tutaj do walki na noże stają wyłącznie profesjonaliści. Wymagana jest perfekcja w każdym calu i wszechstronne zdolności. Trzeba umieć przyrządzić wyszukaną potrawę, ale nie tylko.

Program sprawdza podstawowe umiejętności do bycia szefem kuchni, a także poddaje próbie wszechstronność i kreatywność uczestników. Wszystko weryfikowane za pomocą kulinarnych zadań. Na kucharzy, wyłonionych w castingu czekają stres, mordercze tempo, pułapki oraz nagroda główna - duże pieniądze. Każdy odcinek to seria skomplikowanych konkurencji. Zwycięstwo w jednej z nich daje uczestnikom immunitet, inne zadania eliminują najsłabszych - przegrany pakuje noże i opuszcza program.

ddrsz14

Oto uczestnicy najbliższego odcinka:

1. Dariusz Kuźniak (37 lat, Warszawa) - bezrobotny szef kuchni; specjalność - kuchnia fusion

2. Ewa Malika Szyc-Juchnowicz (39 lat, Gdynia) - szef kuchni w swojej restauracji MALIKA; specjalność - kuchnia śródziemnomorska i francuska

3. Liliana Filipiak (29 lat, Łódź) - szef kuchni w swojej restauracji LILI; specjalność - kuchnia autorska

ddrsz14

4. Bartłomiej Krężel (32 lata, Głogów) - szef kuchni w restauracji PREZZO; specjalność - kuchnia europejska z akcentem kuchni francuskiej

5. Marcin Piotrowski (35 lat, Warszawa) - nauczyciel w stołecznej szkole gastronomicznej; specjalność - kuchnia nowoczesna

6. Robert Świątek (39 lat, Groblice ) - szef kuchni w Pałacu Aleksandrów; specjalność - kuchnia domowa

7. Martin Gimenez Castro (30 lat, Piaseczno) - szef kuchni w restauracji HOŻA by Mondovino; specjalność - kuchnia Ameryki Południowej

ddrsz14

8. Bartosz Musiał (23 lata, Wrzosowa) - kucharz w resturacji TOPOLLINO; specjalność - kuchnia włoska i azjatycka

9. Piotr Ogiński (26 lat, Liverpool) - Sous Chef w restauracji śródziemnomorskiej „Ego” w Liverpoolu; specjalność - kuchnie: tajska, włoska, francuska, hiszpańska

10. Piotr Ślusarz (26 lat, Gdańsk) - szef zmiany w sopockim hotelu Sheraton; specjalność - kuchnia modernistyczna i europejska

11. Sylwester Lis (37 lat, Zakopane) - szef kuchni w hotelu Bukovina w Bukowinie Tatrzańskiej; specjalność - kuchnia autorska (głównie polska)

ddrsz14

12. Sylwia Sztandera (28 lat, Brzeziny) - szef kuchni w łódzkiej restauracji "Strefa Smaków"; specjalność - kuchnia polska i francuska

 (fot. POLSAT)
((fot. POLSAT))
 (fot. POLSAT)
((fot. POLSAT))

Trzeci odcinek "Top Chef" już w środę, 25 września, o godz. 20.35 w Polsacie!

ddrsz14

Podziel się opinią

Share
ddrsz14
ddrsz14