Uczestnik "Top Chef": "Dziewczyno, rozejrzyj się! Kobieto, jednobitowa istoto!"
Już jutro 3. odcinek polskiej edycji kultowego kulinarnego show na świecie "Top Chef"! Zostało już tylko 12 profesjonalnych kucharzy - pojedynek na noże wciąż trwa! Kto odpadnie tym razem? Słynne "Spakuj noże i wyjedź!" już w Polsacie!
24.09.2013 | aktual.: 25.11.2013 13:57
Tempo, nerwy, szok! Najbardziej pikantny show kulinarny - doprowadza emocje do wrzenia! Tutaj do walki na noże stają wyłącznie profesjonaliści. Wymagana jest perfekcja w każdym calu i wszechstronne zdolności. Trzeba umieć przyrządzić wyszukaną potrawę, ale nie tylko.
Program sprawdza podstawowe umiejętności do bycia szefem kuchni, a także poddaje próbie wszechstronność i kreatywność uczestników. Wszystko weryfikowane za pomocą kulinarnych zadań. Na kucharzy, wyłonionych w castingu czekają stres, mordercze tempo, pułapki oraz nagroda główna - duże pieniądze. Każdy odcinek to seria skomplikowanych konkurencji. Zwycięstwo w jednej z nich daje uczestnikom immunitet, inne zadania eliminują najsłabszych - przegrany pakuje noże i opuszcza program.
Oto uczestnicy najbliższego odcinka:
- Dariusz Kuźniak (37 lat, Warszawa) - bezrobotny szef kuchni; specjalność - kuchnia fusion
- Ewa Malika Szyc-Juchnowicz (39 lat, Gdynia) - szef kuchni w swojej restauracji MALIKA; specjalność - kuchnia śródziemnomorska i francuska
- Liliana Filipiak (29 lat, Łódź) - szef kuchni w swojej restauracji LILI; specjalność - kuchnia autorska
- Bartłomiej Krężel (32 lata, Głogów) - szef kuchni w restauracji PREZZO; specjalność - kuchnia europejska z akcentem kuchni francuskiej
- Marcin Piotrowski (35 lat, Warszawa) - nauczyciel w stołecznej szkole gastronomicznej; specjalność - kuchnia nowoczesna
- Robert Świątek (39 lat, Groblice ) - szef kuchni w Pałacu Aleksandrów; specjalność - kuchnia domowa
- Martin Gimenez Castro (30 lat, Piaseczno) - szef kuchni w restauracji HOŻA by Mondovino; specjalność - kuchnia Ameryki Południowej
- Bartosz Musiał (23 lata, Wrzosowa) - kucharz w resturacji TOPOLLINO; specjalność - kuchnia włoska i azjatycka
- Piotr Ogiński (26 lat, Liverpool) - Sous Chef w restauracji śródziemnomorskiej „Ego” w Liverpoolu; specjalność - kuchnie: tajska, włoska, francuska, hiszpańska
- Piotr Ślusarz (26 lat, Gdańsk) - szef zmiany w sopockim hotelu Sheraton; specjalność - kuchnia modernistyczna i europejska
- Sylwester Lis (37 lat, Zakopane) - szef kuchni w hotelu Bukovina w Bukowinie Tatrzańskiej; specjalność - kuchnia autorska (głównie polska)
- Sylwia Sztandera (28 lat, Brzeziny) - szef kuchni w łódzkiej restauracji "Strefa Smaków"; specjalność - kuchnia polska i francuska
Trzeci odcinek "Top Chef" już w środę, 25 września, o godz. 20.35 w Polsacie!