Śląska restauracja w tarapatach. Czy udało się zrobić rewolucję?
[Galeria]
Tym razem Magda Gessler pojechała do Tarnowskich Gór, gdzie pomocy potrzebowała restauracja "Ślonsko gościno", prowadzona przez Kasię i Michała. Małżeństwo serwuje lokalną kuchnię, którą uwielbia. Niestety, promocja na dania za 14 złotych nie sprawdziła się, a restauracja utrzymuje się tylko z imprez okolicznościowych i niedzielnych, rodzinnych obiadów. Zarobione pieniądze nie starczały nawet na pokrycie wyngarodzeń dla pracowników. Sekret braku gości zdradziła "szefowa" kuchni.
- Jestem z nazwą szefową kuchni, ale jeśli chodzi o pełnienie roli szefowej kuchni, no to to jest pomyłka. Różnica pomiędzy szefową kuchni, a pomocą kuchenną jest taka, że ja gary pomyje, a pomoc mi rolady nie zrobi - powiedziała pani Kasia.
Jak z tymi problemami poradziła sobie Magda Gessler?