Robert Sowa: za sprawą afery stał się najpopularniejszym restauratorem w kraju. Jak zaczęła się jego kariera?
Sekrety Roberta Sowy
None
Rozmowa ministra spraw wewnętrznych Bartłomieja Sienkiewicza z szefem NBP Markiem Belką, która ujawnił tygodnik "Wprost", zatrzęsła polską sceną polityczną. Ale afera podsłuchowa, jak nazwały ją już media, ma też innych bohaterów i to nie tylko wśród politycznych decydentów.
Jednym z nich jest Robert Sowa, właściciel warszawskiej restauracji "Sowa & przyjaciele", gdzie nagrano polityków. Kim jest restaurator, który nagle trafił na pierwsze strony gazet? Widzowie doskonale kojarzą go z licznych telewizyjnych projektów. Jeszcze do niedawna pojawiał się tuż przed głównym wydaniem "Wiadomości" w kulinarnym kąciku "Przepis dnia".
Choć eksperci od medialnego wizerunku nie są zgodni, czy zamieszanie wokół restauracji raczej pomoże czy zaszkodzi biznesowi Roberta Sowy, nikt nie ma wątpliwości, że jest obecnie najbardziej lustrowanym szefem kuchni w kraju. Przyjrzyjmy się bliżej życiu i karierze kulinarnego eksperta.
KŻ/AOS