Robert Makłowicz zakłada własną markę żywności. Będzie robić makaron i konserwy
Uwielbiany przez Polaków krytyk kulinarny Robert Makłowicz planuje rozszerzyć swoją działalność. Postanowił założyć własną markę żywności.
Robert Makłowicz to jeden z najbardziej znanych i lubianych krytyków kulinarnych w Polsce. Choć dziś nie prowadzi już programów w telewizji, ma swój własny kanał na YouTube, gdzie pokazuje najlepsze restauracje, do jakich trafia podczas swoich podróży oraz zdradza, jak ugotować smaczne dania. Oprócz tego udziela swojego głosu w audioserialach.
Makłowicz reklamuje też różne produkty w mediach społecznościowych, oraz prowadzi e-sklep, w którym sprzedaje książki, fartuchy i koszulki.
Teraz portal wirtualnemedia.pl podaje, że Makłowicz planuje rozszerzyć działalność. Firmy Pamapol i Propinquus złożyły wspólnie wniosek do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów w sprawie utworzenia spółki Makłowicz i Synowie. Ma ona importować, dystrybuować, a w przyszłości także produkować żywność.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Mają to być m.in. konserwy mięsne i warzywne, dania gotowe, pasztety, pasty warzywne, hummusy, sosy, makarony, oliwy oraz kanapki.
Firma Propinquus prowadzona jest przez członków rodziny Makłowicza. Pamapol zajmuje się przetwórstwem żywności.