Piotr Woźniak-Starak znajdował się pod wpływem alkoholu. Ujawniono wyniki sekcji zwłok

Piotr Woźniak-Starak znajdował się pod wpływem alkoholu. Ujawniono wyniki sekcji zwłok
Źródło zdjęć: © ONS.pl

25.09.2019 10:16, aktual.: 25.09.2019 10:35

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Od śmierci Piotra Woźniaka-Staraka minął już ponad miesiąc. Najnowsze wyniki sekcji zwłok wskazują, że w organizmie mężczyzna znajdowało się od 1,7 do 2,4 promila alkoholu.

W środę rano Prokuratura Okręgowa w Olsztynie poinformowała, że wykonano już sekcję zwłok Piotra Woźniaka-Staraka. Wynika z niej, że znany producent filmowy chwili wypadku miał od 1,7 promila do 2,4 promila alkoholu w organizmie.

Prokuratura zamieściła specjalne oświadczenie na swojej stronie internetowej.

"Prokuratura Okręgowa w Olsztynie uzyskała z Zakładu Medycyny Sądowej Uniwersytetu Medycznego w Białymstoku sprawozdanie z oględzin zewnętrznych i sekcji zwłok mężczyzny, który w dniu 18 sierpnia 2019 r. uczestniczył w wypadku, do jakiego doszło na jeziorze Kisajno. Wynika z niego, że przyczyną zgonu była ostra niewydolność krążeniowo-oddechowa będąca następstwem masywnego urazu czaszkowo-mózgowego, w wyniku działania narzędzia ostrokrawędzistego. Rozmieszczenie i cechy morfologiczne ran wskazują, że najprawdopodobniej powstały one w wyniku zadziałania śruby napędowej łodzi motorowej.

Ponadto badania chemiczne krwi zmarłego wykazały obecność 1,7 promila alkoholu etylowego, zaś badania chemiczne moczu wykazały obecność 2,4 promila alkoholu etylowego" - czytamy w oświadczeniu.

Piotr Woźniak-Starak nie żyje

Piotr Wożniak-Starak utonął w nocy z 17 na 18 sierpnia, po tym, jak wypadł z łodzi na mazurskim jeziorze Kisajno. Po kilku dniach poszukiwań ciało mężczyzny zostało odnalezione 22 sierpnia.

Piotr Woźniak-Starak był znanym producentem filmowym, a w życiu prywatnym mężem prezenterki telewizyjnej Agnieszki Woźniak-Starak.

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także