Pierwsza polska edycja "Hell's Kitchen" już wiosną w Polsacie!

Pierwsza polska edycja "Hell's Kitchen" już wiosną w Polsacie!
Źródło zdjęć: © BBC Lifestyle

28.01.2014 14:19, aktual.: 28.01.2014 14:40

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

"Hell's Kitchen" osiągnął międzynarodowy sukces. Do tej pory ten jakże popularny format firmy ITV zrealizowano w 15 krajach na całym świecie, m. in. w Wielkiej Brytanii, Stanach Zjednoczonych, Niemczech, Francji, Hiszpanii, Finlandii, Danii, Belgii, Rumunii, Rosji oraz na Litwie i Ukrainie. Amerykańska wersja jest fenomenem na światową skalę! Zrealizowano aż 11 sezonów, w których gospodarzem jest kontrowersyjny Gordon Ramsay. Z 11 sezonów, co najmniej jeden został sprzedany do każdego kraju na świecie. W Stanach Zjednoczonych "Hell's Kitchen" cieszy się tak dużą popularnością, że w przygotowaniu jest już kolejna seria. Podobnie jest we wszystkich krajach, do których sprzedano format.

- "Hell's Kitchen" jest jednym z naszych najpopularniejszych reality show i zawarte umowy potwierdzają jego nieustającą popularność. Format wchodzi na kolejne rynki. Jest wysoko oceniany w rankingach oraz ponownie realizowany na obecnych obszarach nadawania - powiedział Mike Beale, dyrektor międzynarodowych formatów w ITV Studios.

Zapraszamy na najsłynniejszy kulinarny reality show z udziałem polskiego Gordona Ramsay'a. Uczestników pierwszej polskiej edycji "Hell's Kitchen" czeka praca w najgorętszej i najbardziej piekielnej kuchni świata. Muszą mieć mocne nerwy, bo czeka ich stres, walka i emocje bliskie temperatury wrzenia. Nie muszą być zawodowcami, ale muszą mieć tę jedną jakże cenną cechę - pasję do gotowania. Muszą pracować pełną parą i być gotowi na wszystko, bo w "Hell's Kitchen" wszystko musi działać jak w zegarku. Muszą udowodnić, że są wytrzymali psychicznie i mają predyspozycje do pracy z perfekcyjnym i wyjątkowo wymagającym szefem kuchni - przez kilka tygodni będą musieli zdobyć mistrzowskie umiejętności pod jego nadzorem. Ale przede wszystkim muszą przygotować się na falę miażdzącej krytyki!

Za drzwiami "Hell's Kitchen" na uczestników czekają wyzwania, nagrody i kary. Przed nimi kilka tygodni prawdziwej szkoły życia, chwile triumfu, ale jeszcze więcej potu i łez. Na początek, w błyskawicznym tempie, będą musieli przygotować popisowe dania. Następnie zostaną podzieleni na dwie grupy: Czerwonych i Niebieskich, i od tej chwili rozpocznie się zacięta walka między zespołami w kuchni. Będą musieli poradzić sobie z paraliżującym stresem i zaspokoić oczekiwania gości restauracji "Hell's Kitchen", a co jeszcze trudniejsze, sprostać wysokim standardom bezwzględnie perfekcyjnego szefa kuchni, który będzie oceniał smak, styl i wygląd serwowanych potraw oraz umiejętności techniczne i pracę zespołową. Czy uda im się uniknąć paniki? Czy przygotowane przez nich dania trafią na stoły gości, a może wylądują w koszu na śmieci?

Zawodnicy będą musieli szybko ujawnić swój talent. Najgorsi z nich zostaną stopniowo eliminowani z gry. Jeśli przetrwają, to będzie jeszcze gorzej! Dla wielu - zacznie się prawdziwy koszmar, bo szef nie będzie niczego im ułatwiał i z pewnością upokorzy nawet najbardziej pewnych siebie zawodników. Każdy z nich musi radzić sobie z presją. Uczestnicy programu na pewno będą ambitni i przekonani, że mają talent i niezbędne doświadczenie w kuchni . Ale czy wystarczy im motywacji i woli walki, by udowodnić, że rzeczywiście są najlepsi i zasłużyli na wielką życiową szansę? Wszystkiego dowiemy się już wkrótce w Telewizji Polsat! Producentem wykonawczym programu jest firma Jake Vision. Program reżyserować będzie Jan Kępiński.

Obraz
© (fot. BBC Lifestyle)
Źródło artykułu:WP Kobieta
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Komentarze (1)
Zobacz także