"Oddaj fartucha" zarzeka się: Nigdy nie zjem...
Michel Moran powraca do telewizji z nowym programem. Startuje "Doradca smaku", magazyn kulinarny, w którym wybitny kucharz krok po kroku będzie nas uczył gotowania. Michel Moran opowiedział nam o programie i zdradził, jak czuje się w samym środku medialnej wrzawy, jaka się wokół niego wytworzyła po emisji show "Masterchef".
Będzie doradzał telewidzom
[
]( http://www.fakt.pl )
* Jesteśmy też na Facebooku! Dołącz do nas!* Teleshow.pl na Facebooku
Sława go onieśmiela
Spośród całej trójki jury programu MasterChef to jego Polacy pokochali najbardziej. W szybkim tempie zyskał wielką sławę i ujął widzów osobowością, ale jak nam zdradził, nie czuje się najlepiej w błysku fleszy.
[
]( http://www.fakt.pl )
* Jesteśmy też na Facebooku! Dołącz do nas!* Teleshow.pl na Facebooku
Długo się wahał
- Boję się do tego przyznać, ale mówię poważnie: jestem tym onieśmielony. Kiedy na prezentacji ramówki TVN patrzyłem za kulisami na aktorów, którzy lada moment mieli wyjść na scenę, a za nimi miałem wkroczyć ja, cały czas się zastanawiałem czy to moje miejsce, czy powinienem tam być - mówi Michel Moran.
[
]( http://www.fakt.pl )
* Jesteśmy też na Facebooku! Dołącz do nas!* Teleshow.pl na Facebooku
W "Masterchef" też się czegoś nauczył
Restaurator zasłynął m.in. kultowym powiedzeniem "oddaj fartucha". Jak przyznaje oglądał później odcinki "Mastrechefa", żeby trochę poprawić niektóre błędy.
- Oglądałem z żoną, z rodziną. Żeby sobie przypomnieć i żeby się pośmiać. To była dla mnie również dobra nauka, bo wiem, czego już nie powinienem powtórzyć. Pamiętajmy jednak, że w tym programie najważniejsze jest gotowanie - mówi Moran.
[
]( http://www.fakt.pl )
* Jesteśmy też na Facebooku! Dołącz do nas!* Teleshow.pl na Facebooku
Kulinarne sztuczki
Kucharz powiedział, że dania i kulinarne sztuczki, które zaprezentuje w "Doradcy smaku", będą w stanie powtórzyć nawet osoby, które z gotowaniem mają na co dzień problemy.
- Nie wybieraliśmy dań skomplikowanych. Oczywiście nie może też być za łatwo, jednak myślę, że każdy będzie w stanie to powtórzyć. Nawet jeśli nie będzie to taka sama receptura i pojawi się lekka modyfikacja, to i tak to danie się uda - zapewnia kucharz.
[
]( http://www.fakt.pl )
* Jesteśmy też na Facebooku! Dołącz do nas!* Teleshow.pl na Facebooku
Do buraków nigdy się nie przekona
Restaurator, Francuz z pochodzenia, od lat mieszkający w Polsce (prowadzi w Warszawie jedną z najbardziej cenionych restauracji w kraju), podzielił się opinią na temat naszej polskiej kuchni.
- Nigdy nie zjem buraków! Spróbowałem kompotu, do którego byłem negatywnie nastawiony i jest lepiej, ale buraków nigdy. Cała reszta jest świetna, jest inna, jest domowa i bardzo smaczna - podsumowuje.
[
]( http://www.fakt.pl )
* Jesteśmy też na Facebooku! Dołącz do nas!* Teleshow.pl na Facebooku