Magda Gessler: rekin show-biznesu! Skandale kwitną, plotki krążą, a chętnych na rewolucje nie brakuje!
"Kuchenne rewolucje": sukces napędzany skandalami
Magda Gessler ma powody do zadowolenia i to nie tylko z powodu spektakularnego spadku wagi, który w ostatnim czasie przykuł uwagę plotkarskich portali. Restauratorka jest najbardziej dochodową twarzą TVN, która przynosi swojej stacji rekordowe dochody. Sukces tym większy, że w zbijaniu kapitału nie przeszkadzają restauratorce żadne kontrowersje, które od początku towarzyszą jej programowi. Jak wynika z danych opublikowanych przez Pan Media Western, 5. sezon "Kuchennych rewolucji" przyniósł TVN-owi ponad 27 mln zł dochodu z reklam. A to wszystko w akompaniamencie licznych skandali, które mnożą się wokół restauratorki i jej kuchennego show. Najwidoczniej jednak, nic nie jest w stanie zaszkodzić Magdzie Gessler, której w osiąganiu sukcesów paradoksalnie pomagają kontrowersje.
Magda Gessler ma powody do zadowolenia i to nie tylko z powodu spektakularnego spadku wagi, który w ostatnim czasie przykuł uwagę plotkarskich portali. Restauratorka jest najbardziej dochodową twarzą TVN, która przynosi swojej stacji rekordowe dochody. Sukces tym większy, że w zbijaniu kapitału nie przeszkadzają restauratorce żadne kontrowersje, jakie od początku towarzyszą jej programowi.
Jak wynika z danych opublikowanych przez Pan Media Western, 5. sezon "Kuchennych rewolucji" przyniósł TVN-owi ponad 27 mln zł dochodu z reklam. A to wszystko w akompaniamencie licznych skandali, które mnożą się wokół restauratorki i jej kuchennego show. Kilka tygodni temu jeden z bohaterów programu Gessler groził jej sądem za naruszenie jego prywatności, później rodzony brat restauratorki domagał się publicznie opodatkowania jej, a na dokładkę pojawiły się rewelacyjne doniesienia o kulisach programu, za udział w którym restauratorzy muszą zapłacić 100 tys. złotych! Najwidoczniej jednak, nic nie jest w stanie zaszkodzić Magdzie Gessler. W osiąganiu sukcesów paradoksalnie pomagają jej liczne kontrowersje.
Magda Gessler to obecnie największa telewizyjna celebrytka. Choć w najnowszym sezonie "Kuchennych rewolucji" gotowania coraz mniej, a coraz więcej soczystego, werbalnego mięsa i rodzinnych dramatów, wydaje się, że nikt nie ma tego restauratorce za złe. Biznesowa machina "Kuchennych rewolucji" rozkręciła się tak bardzo, że nic nie jest w stanie jej zatrzymać. Zaś Magda Gessler w kolejnych programach może robić coraz mniej, bo największą wartością dla goszczących ją restauratorów jest sama obecność gwiazdy.
Tak było np. w ostatnim odcinku "Kuchennych rewolucji", kiedy Magda Gessler odwiedziła fenomenalną tajską restaurację "Samui" w Krakowie. W tym przypadku o żadnym ratunku upadającej kuchni nie było mowy, bo jedyne, czego potrzebowali właściciele, to przede wszystkim reklama.
KŻ/AOS
Imperium Gessler od kuchni * Jesteśmy też na Facebooku! Dołącz do nas!* Teleshow.pl na Facebooku