Trwa ładowanie...

"Kuchenne rewolucje". Tak brzydkiego lokalu Gessler jeszcze nie widziała

W zabytkowym browarze w Bartoszycach Gessler złapała się za głowę, gdy zobaczyła kolor ścian. Ale to niejedyne, co odstraszało klientów.

Magda Gessler nawet nie mogła patrzeć na ten kolor ścianMagda Gessler nawet nie mogła patrzeć na ten kolor ścian
d2ioe4h
d2ioe4h

"Kuchenne rewolucje" powróciły z już 24. sezonem. Program Magdy Gessler wciąż jest ramówkowym hitem stacji, a knajp do odratowania nigdy nie braknie. W pierwszym odcinku nowej serii kreatorka smaku i stylu odwiedziła Bartoszyce, a w nich restaurację o wiele obiecującej nazwie Gościnna.

Lokal znajduje się w zabytkowych murach dawnego browaru. Niestety właścicielkę poniosła fantazja i postanowiła przemalować mury na... wściekły seledyn. Na domiar złego jedną ze ścian "przyozdobił" lokalny grafficiarz. Efekt? Tanio i strasznie. Magda Gessler zażądała takiego ustawienia stołu, by mieć te zwariowane kolory poza zasięgiem wzroku.

Trudno uwierzyć, że ktoś tak oszpecił zabytkowe wnętrza
Trudno uwierzyć, że ktoś tak oszpecił zabytkowe wnętrza

Nieprzyjazne miejsce to jedno, jednak kuchnia to kolejny gwóźdź do trumny tego miejsca. Po szybkiej konsumpcji kilku dań z karty restauratorka rzucała komentarzami:

d2ioe4h

- Flaki śmierdzą mokrą szmatą.

- Tego nie da się jeść.

- Jak można to ludziom podawać, to jak karma dla bydła.

- Jedna z najgorszych kuchni, jakie jadłam w Polsce.

- Największy dramat, jaki spotkałam.

Gessler spotkała się z młodym kucharzem pracującym w Gościnnej, skontrolowała kuchnię i orzekła, że miejsce potrzebuje gruntownej rewolucji. Od tamtej pory restauracja ma nazwę Piwem Podlane. Oczywiście wszystkie ściany zostały zamalowane na bardziej przyjazne barwy.

Kolacja pokazowa okazała się sukcesem. Goście chwalili kaczkę, rosół, danie ze śledzia. Gdy po czterech tygodniach Gessler wróciła na miejsce, młodego kucharza już nie było. Okazało się, że nie dotrzymał słowa i wciąż zdarzało mu się stawiać "balangi" nad pracę. "Nawalił" - skwitowała właścicielka Piwem Podlane.

d2ioe4h

Pomimo kilku potknięć knajpa otrzymała "zaliczenie" rewolucji u Gessler. Kelnerka przyznała też, że od czasu zmian bywają dni, gdy cała sala jest pełna.

Magda Gessler zapisuje kolejne karty swojej autobiografii: "Robiłam menu dla przeróżnych królowych"

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
d2ioe4h
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2ioe4h