"Kuchenne rewolucje": "Skandal! To jest mdłe i straszne w smaku!"

W podkarpackiej Dębicy mieści się restauracja o tajemniczej nazwie "Majaga". Prowadzą ją dwie siostry, Agnieszka i Małgorzata. Według nich, wszystko działa jak należy. Tylko klientów brakuje. Dlaczego? Na to pytanie postara się odpowiedzieć Magda Gessler. Być może wpływ ma na to bliskie sąsiedztwo kościoła. Przez to, w lokalu nie podaje się alkoholu. Absolutnie nikt nie bierze pod uwagi niedobrego jedzenia. Prowadząca "Kuchenne rewolucje" jest jednak innego zdania. Dodatkowo, rodzeństwo prowadzące "Majagę" nie chce współpracować. Jak się to wszystko zakończy?

Obraz
Źródło zdjęć: © kadr z programu

/ 7Magda Gessler przerwie rewolucję?

Obraz
© kadr z programu

W podkarpackiej Dębicy mieści się restauracja o tajemniczej nazwie "Majaga". Prowadzą ją dwie siostry, Agnieszka i Małgorzata. Według nich, wszystko działa jak należy. Tylko klientów brakuje. Dlaczego? Na to pytanie postara się odpowiedzieć *Magda Gessler. Być może wpływ ma na to bliskie sąsiedztwo kościoła. Przez to, w lokalu nie podaje się alkoholu. Absolutnie nikt nie bierze pod uwagi niedobrego jedzenia. - Zdarza się, że również obsługuję klientów i pytam się ich o zdanie. Nie zdarzyło mi się jeszcze, żeby ktoś powiedział, że mu nie smakowało - mówiła jedna z właścicielek. Prowadząca "Kuchenne Rewolucje" jest jednak innego zdania. - Powiem szczerze, na placki to bym tu przychodziła. Ale miejsce jest przezabawne. Jeśli o mnie chodzi, to cała reszta jedzenia jest średnia, żadna i bez wyrazu. Dodatkowo, rodzeństwo prowadzące "Majagę" nie chce współpracować. Jak się
to wszystko zakończy?
*

AR/KW

Kuchenne rewolucje. Przepisy Magdy Gessler * Jesteśmy też na Facebooku! Dołącz do nas!*Teleshow.pl na Facebooku

Zobacz także:

/ 7Dobry początek

Obraz
© kadr z programu

Magda Gessler zaczęła swoją wizytę od degustacji tego, co znajduje się w menu. Do tej pory nic nie zapowiadało katastrofy. Wystarczyło spróbować zupy pomidorowej, by szybko zmienić zdanie.

- W mojej ocenie okropna! Pasta pomidorowa, woda i trochę ryżu. Koszt? Żaden. Smak? Żaden - skomentowała na początku.

Gdy na stole pojawił się placek ziemniaczany, ekspertka zaniemówiła. Założyła na nos okulary i przyglądała mu się ze wszystkich stron. Nie wierzyła własnym oczom. W końcu wydała werdykt.

- Pycha! Jest przepyszny! Za to należy panie bardzo pochwalić - ucieszyła się.

Kuchenne rewolucje. Przepisy Magdy Gessler * Jesteśmy też na Facebooku! Dołącz do nas!*Teleshow.pl na Facebooku

Zobacz także:

/ 7Kolejna wypluta potrawa

Obraz
© kadr z programu

Następny w kolejce był łosoś z dwoma sosami i warzywami. Ryba została wysmażona w morzu... oleju. Nie umknęło to uwadze ekspertki.

- Sos chrzanowy jest tak śmietanowy, że w ogóle nie czuć chrzanu. Jest mdły - stwierdziła.

Spróbowanie sosu krewetkowego też nie było dobrym pomysłem.

- To są jakieś kryle mrożone! O rany, to straszne jest w smaku. Poproszę serwetkę! - zareagowała od razu.

Kuchenne rewolucje. Przepisy Magdy Gessler * Jesteśmy też na Facebooku! Dołącz do nas!*Teleshow.pl na Facebooku

Zobacz także:

/ 7Ślad po placku został starannie zatarty

Obraz
© kadr z programu

Po wypluciu głównego dania, było już tylko gorzej. Pierwszy kęs gotowanych warzyw skończyło się zawołaniem kelnerki i zabraniem talerza.

- Mrożone warzywa i gotowane w takiej ilości, bez soli, masła, cukru, bez niczego. To skandal. Przesmażony łosoś kompletny wiór - skomentowała.

Ostatnie danie nie uratowało honoru restauracji.

- Ja pierniczę! W życiu nie widziałam surówki z marchewki z taką ilością śmietany - dodała.

Kuchenne rewolucje. Przepisy Magdy Gessler * Jesteśmy też na Facebooku! Dołącz do nas!*Teleshow.pl na Facebooku

Zobacz także:

/ 7Uparte i skryte

Obraz
© kadr z programu

Agnieszka nigdzie nie ruszała się bez swojego notatnika. Skrupulatnie zapisywała wszystkie uwagi Gessler oraz własne przemyślenia. To nie koniec tajemnic.

Obie właścicielki nie chciały zdradzić, ile wynosi mniej więcej ich dzienny obrót w restauracji. Nie chciały też wypowiadać się na temat konkurencji. Robiły wszystko, by żadna informacja nie ujrzała światła dziennego. Można było odnieść wrażenie, że restauratorka jest intruzem.

- Czego wy chcecie? Chcecie w ogóle tutaj gości? Bo macie taką postawę, jakbyście nie chciały. Jesteście zablokowane i oddzielone murem od rzeczywistości. Nie słuchacie, wiecie swoje - zauważyła gwiazda.

Kobiety nie potrafiły dokładnie określić, gdzie leży główny problem ich zachowania, ale obiecały poprawę.

Kuchenne rewolucje. Przepisy Magdy Gessler * Jesteśmy też na Facebooku! Dołącz do nas!*Teleshow.pl na Facebooku

Zobacz także:

/ 7Jak w niebie

Obraz
© kadr z programu

Przyszedł czas na prawdziwą rewolucję. Pierwszym krokiem była zmiana nazwy, ponieważ nie zapadała w pamięć. Postawiono na "U sióstr".

Nowy wystrój wnętrza nawiązywał do bliskiego sąsiedztwa kościoła. Miało być niebiesko, a w efekcie niebiańsko.

Restauracja otrzymała odmienione menu. Popisowym daniem zostały placki ziemniaczane z dodatkami z całego świata. Do wyboru były m.in. sos pieczarkowy, strogonow i ratatouille.

Finałowa kolacja jak zawsze przyciągnęła tłumy zadowolonych gości.

Kuchenne rewolucje. Przepisy Magdy Gessler * Jesteśmy też na Facebooku! Dołącz do nas!*Teleshow.pl na Facebooku

Zobacz także:

/ 7Nic nie zapowiadało sukcesu

Obraz
© kadr z programu

Po sześciu tygodniach, Magda Gessler powróciła do plackarni. Siostry podzieliły się obowiązkami i w ten sposób obie się spełniały w tym, co robiły. Również restauratorka była zadowolona ze swojej misji.

- "U sióstr" to miejsce, które polecam. Placki mogłyby być trochę lepsze. Właścicielka przejęta, więc może dlatego wyszły jej trochę twarde. Będzie pełno. Jest ciekawie i kolorowo - podsumowała.

Kuchenne rewolucje. Przepisy Magdy Gessler * Jesteśmy też na Facebooku! Dołącz do nas!*Teleshow.pl na Facebooku

Zobacz także:

Wybrane dla Ciebie

Orły 2025. Aż 11 statuetek dla jednego filmu
Orły 2025. Aż 11 statuetek dla jednego filmu
"Kulej. Dwie strony medalu" wybrany najlepszym filmem według użytkowników Wirtualnej Polski [RECENZJA]
"Kulej. Dwie strony medalu" wybrany najlepszym filmem według użytkowników Wirtualnej Polski [RECENZJA]
Powrócił po zwolnieniu z TVP. Nie traci nadziei
Powrócił po zwolnieniu z TVP. Nie traci nadziei
"Dzień Dobry TVN": Marcin Prokop w pojedynkę przywitał się z widzami. "Jedna osoba temu nie podoła"
"Dzień Dobry TVN": Marcin Prokop w pojedynkę przywitał się z widzami. "Jedna osoba temu nie podoła"
Będzie konkurencja dla TVP i TVN. Polsat szykuje śniadaniówkę
Będzie konkurencja dla TVP i TVN. Polsat szykuje śniadaniówkę
TV Republika znowu lepsza niż TVN24. "Powoli zaczynamy się przyzwyczajać"
TV Republika znowu lepsza niż TVN24. "Powoli zaczynamy się przyzwyczajać"
Katarzyna Kwiatkowska ma dużą tolerancję dla żartów. Ale jednej kategorii humoru nie znosi
Katarzyna Kwiatkowska ma dużą tolerancję dla żartów. Ale jednej kategorii humoru nie znosi
Niespodziewane zmiany w "Dzień Dobry TVN". Widzowie mogą być zaskoczeni
Niespodziewane zmiany w "Dzień Dobry TVN". Widzowie mogą być zaskoczeni
Anna z "Rolnik szuka żony" wróciła z synem do domu. Czekało ich piękne powitanie
Anna z "Rolnik szuka żony" wróciła z synem do domu. Czekało ich piękne powitanie
Koniec będzie szybszy, niż sądzili. Fani "M jak miłość" są wściekli
Koniec będzie szybszy, niż sądzili. Fani "M jak miłość" są wściekli
Michał Żebrowski o Jacku Kurskim w programie "Bez retuszu": "gangster medialny"
Michał Żebrowski o Jacku Kurskim w programie "Bez retuszu": "gangster medialny"
Absurdalna odpowiedź w "Jeden z dziesięciu". Internet ją zapamięta
Absurdalna odpowiedź w "Jeden z dziesięciu". Internet ją zapamięta