"Kuchenne rewolucje": "Największe dno, jakie widziałam!"
W kolejnym odcinku "Kuchennych Rewolucji" pomocy potrzebowała restauracja "Marrone" w Ostrowie Wielkopolskim. Lokal należy do dwóch wspólników: Marcina i Michała. W menu przeważa kuchnia włoska. I jak zwykle okazał się to nietrafiony pomysł, ponieważ w okolicy jest dość duża konkurencja. Na jej tle "Marrone" wypada bardzo słabo. Problemem okazały się też relacje panujące pomiędzy właścicielami oraz chaos w pracy.
Kuchnia włoska, której daleko do Włoch
AR/KW
Kuchenne rewolucje. Przepisy Magdy Gessler * Jesteśmy też na Facebooku! Dołącz do nas!*Teleshow.pl na Facebooku
Zobacz także:
Mamałyga zamiast lasagne
Swoją wizytę Magda Gessler rozpoczęła od zamówienia popisowych dań z włoskiej kuchni: spaghetti bolognese, lasagne i pasty siciliany. Przyszedł czas na degustację.
- Tu jest więcej sosu niż makaronu. I strasznie dużo tłuszczu. To jest strasznie słodkie i mdłe. Tego się nie da jeść - stwierdziła po spróbowaniu pierwszej potrawy.
Również kolejne danie nie przypadło restauratorce do gustu. Nic dziwnego lasagne miała postać zupy.
- Co za potop! Sam ser, tłuszcz, w ogóle nie ma mięsa. Ale jazda! Dlaczego tak trujecie? To wszystko jest jak jakaś papa - skomentowała.
Kuchenne rewolucje. Przepisy Magdy Gessler * Jesteśmy też na Facebooku! Dołącz do nas!*Teleshow.pl na Facebooku
Zobacz także:
"To jest dramatyczne!"
Po tym smakowym falstarcie gwiazda opowiedziała właścicielom o swoich pierwszych wrażeniach.
- Kucharze nie potrafią robić włoskiej kuchni za ch*a! Wasza kuchnia jest najgorszą amerykańsko - włoską kuchnią, jaką w życiu widziałam. To jest jakiś skandal. Jest to pełna porażka, jeśli chodzi o kuchnię - podsumowała.
Kuchenne rewolucje. Przepisy Magdy Gessler * Jesteśmy też na Facebooku! Dołącz do nas!*Teleshow.pl na Facebooku
Zobacz także:
Makaron w wiadrach
Kucharze nie potrafią a właściciele nie lubią tego, co podają gościom. Na szczęście, kuchnia lśniła czystością.
Ale wystarczyło zajrzeć do lodówki, by dowiedzieć się, że chomikowanie jedzenia jest tutaj na porządku dziennym. Ogromne zapasy szynki i wcześniej ugotowany makaron w wiadrach, podziałały na Gessler jak płachta na byka.
- Czy wyście zwariowali? Dlatego to jest potem breja. Kto was tego nauczył?! To jest największy błąd jaki można popełnić we włoskiej kuchni! - krzyczała załamana.
Kuchenne rewolucje. Przepisy Magdy Gessler * Jesteśmy też na Facebooku! Dołącz do nas!*Teleshow.pl na Facebooku
Zobacz także:
Ostra krytyka
- Oto wasz "sukces!"- powiedziała restauratorka do właścicieli i bez wahania wyrzuciła na stół zawartość wiader.
- Nie wiem, czy powinniście mieć restaurację. Jesteście mocno odpowiedzialni za fiasko tego miejsca - skrytykowała.
Krótka i rzeczowa rozmowa z gospodarzami lokalu, najbardziej ugodziła Michała. Potraktował zarzuty bardzo osobiście i próbował wytłumaczyć swoje zachowanie. Nie zmieniło to jednak obrazu restauracji w oczach Magdy Gessler.
Kuchenne rewolucje. Przepisy Magdy Gessler * Jesteśmy też na Facebooku! Dołącz do nas!*Teleshow.pl na Facebooku
Zobacz także:
Z ziemi włoskiej do polskiej
Kucharze otrzymali zadanie. Mieli ugotować to, w czym czują się najmocniej. Wybór padł na rosół, żeberka w sosie myśliwskim i kapuśniak. Ale był jeden warunek: ma to być zrobione od serca!
Okazało się, że szefowie kuchni potrafią gotować i to całkiem nieźle.
- Genialny rosół. Jaki pyszny kapuśniak! Żeberka to danie, które wchodzi do karty - rozpływała się gwiazda.
Kuchenne rewolucje. Przepisy Magdy Gessler * Jesteśmy też na Facebooku! Dołącz do nas!*Teleshow.pl na Facebooku
Zobacz także:
Czas na rewoulcję
Restauracja zmieniła całkowicie kartę menu. Odtąd królować będą polskie potrawy. Zmianie uległa też nazwa. Dzisiaj to "Golonka w pepitce".
W lokalu, ale już pod nowym szyldem, będzie serwowane czołowe danie: golonka pieczona w piecu w piwie.
Również sam wystrój knajpy został odnowiony. Teraz głównymi kolorami są czerwień i biel. Dominującym wzorem jest pepitka. Ciepła i przytulności nadają w oknach lampy i lustra na ścianach.
Kuchenne rewolucje. Przepisy Magdy Gessler * Jesteśmy też na Facebooku! Dołącz do nas!*Teleshow.pl na Facebooku
Zobacz także:
Pełen sukces
Po udanej finałowej kolacji przyszedł czas na kolejną wizytę. Co zastała Gessler po czterech tygodniach nieobecności?
Główną zmianą jest to, że restauracja ma jednego właściciela. Po burzliwej dyskusji został nim Marcin. Podane dania, zachwyciły ekspertkę.
- To rewolucja wyjątkowo udana i smaczna. Ostrów Wielkopolski ma punkt na mapie, taki och! Przepyszny! - podsumowała na koniec.
AR/KW
Kuchenne rewolucje. Przepisy Magdy Gessler * Jesteśmy też na Facebooku! Dołącz do nas!*Teleshow.pl na Facebooku
Zobacz także: