Kuchenne rewolucje - Magda Gessler rzuciła talerzem. "Co wy mi dajecie?!"

Kuchenne rewolucje - Magda Gessler rzuciła talerzem. "Co wy mi dajecie?!"
Źródło zdjęć: © Youtube.com

/ 6[GALERIA]

Obraz
© Youtube.com

Magda Gessler pojechała do beskidzkiej Brennej na Śląsku, gdzie przeprowadziła rewolucję w restauracji prowadzonej przez 42-letnią Iwonę. "Ziołowa Chata" powstała, kiedy kobieta przez przypadek zobaczyła ogłoszenie o wynajmie zajadu. Z wielkiego marzenia zrobił się kłopot, a rodzinna atmosfera sprzyjała rozluźnieniu pracy. - Póki co nie stać mnie na pracowników - powiedziała Iwona. W restauracji pracują Zdenek jako kucharz, muzyk Norman jako pomocnik kuchenny oraz kelnerka Monika. Dużym wsparciem jest Ola - córka właścicielki. To rodzinno-przyjacielski biznes, który zaczął przynosić straty zamiast zysków, a sala świeci pustkami. Zwyczajnie brakuje gości.

Obraz

/ 6Tłusto i niesmacznie

Obraz
© East News

Restauratorka zamówiła kwaśnicę, schab po góralsku, czyli kotlet schabowy usmażony w placku ziemniaczanym i gołąbka. Nie wszystkie dania przeszły test pomyślnie. O pomstę do nieba wołał przesuszony gołąbek podany z okrasą z cebul. - Ale to gó..o! Co wy mi dajecie?! - wykrzyczała Magda Gessler i poleciały pierwsze talerze. Okazało się, że "Ziołowa Chata" szczędzi ziół w swoich potrawach, które ociekają tłuszczem i po prostu brak im smaku.

/ 6Nauka gotowania

Obraz
© East News

Wkrótce Iwona przyznała się, że zabrakło jej energii do tworzenia restauracji. Dużym bodźcem do działania była jej córka, która nieustannie wspierała matkę i starała się pokazywać popełniane błędy. Magda zabrała się do przeprowadzenia rewolucji. Restauracja została przemianowana na "Gospodę z górki", a wystrój stał się bardziej domowy i przyjemny w białych, zimowych odcieniach. Do kuchni zawitał Wojtek - doświadczony kucharz, który okazał się ogromnym wsparciem. Zanim jednak ekipa zabrała się do przygotowywania popisowych dań na kolację, restauratorka zabrała ich na mały rekonesans po okolicy. Wszyscy trafili do pobliskiego gospodarstwa, gdzie wyrabia się kozi ser.

Obraz

/ 6Nowe menu

Obraz
© Forum

Brak rozeznania w regionalnym rynku dał się we znaki, a Iwona zebrała kolejną burę, kiedy zamiast serów od miejscowych handlarzy, kupiła ten z supermarketu. Ola na chwilę przejęła dowodzenie i doszło do rodzinnej kłótni, ponieważ Iwona nie do końca potrafiła poradzić sobie z krytyką. Kryzys został zażegnany i rozpoczęły się przygotowania do kolacji. W menu pojawiły się: zupa z baraniny z ziemniakiem i kotletem baranim, jako danie główne cielęcina z puree z ziemniaków i szpinaku z kotletem z kapusty i aromatycznym sosem grzybowym, a na deser tort czekoladowy.

Obraz

/ 6Pyszna kolacja

Obraz
© ONS.pl

Ola z Normanem wyruszyli z promocją po mieście, oferując czeskie knedliki z gulaszem z jelenia, serem kozim i rozmarynem. Natomiast w kuchni to Wojtek wyrósł na głównodowodzącego, zastępując mocno zagubioną Iwonę. Kolacja wypadła wyśmienicie, goście byli zadowoleni, a Magda Gessler wyjechała z wielką nadzieją, że to miejsce przetrwa, jeśli pozostanie w nim Wojtek.

Obraz

/ 6Wszystko na dobrej drodze

Obraz
© ONS.pl

Po kilku tygodniach okazało się, że restauracja w Brennej ma się całkiem dobrze. Co prawda Wojtek nie pracuje w kuchni na stałe, a pojawia się jako pomoc w razie potrzeby. Całą odpowiedzialność wzięła na siebie Iwona. Magda Gessler spróbowała popisowych dań i wystawiła pozytywną ocenę. Nie było idealnie, zawsze mogło być lepiej, ale było widać, że Iwona się zmieniła i znajduje się na dobrej drodze do pełnego sukcesu.

Obraz

Wybrane dla Ciebie

Orły 2025. Aż 11 statuetek dla jednego filmu
Orły 2025. Aż 11 statuetek dla jednego filmu
"Kulej. Dwie strony medalu" wybrany najlepszym filmem według użytkowników Wirtualnej Polski [RECENZJA]
"Kulej. Dwie strony medalu" wybrany najlepszym filmem według użytkowników Wirtualnej Polski [RECENZJA]
Powrócił po zwolnieniu z TVP. Nie traci nadziei
Powrócił po zwolnieniu z TVP. Nie traci nadziei
"Dzień Dobry TVN": Marcin Prokop w pojedynkę przywitał się z widzami. "Jedna osoba temu nie podoła"
"Dzień Dobry TVN": Marcin Prokop w pojedynkę przywitał się z widzami. "Jedna osoba temu nie podoła"
Będzie konkurencja dla TVP i TVN. Polsat szykuje śniadaniówkę
Będzie konkurencja dla TVP i TVN. Polsat szykuje śniadaniówkę
TV Republika znowu lepsza niż TVN24. "Powoli zaczynamy się przyzwyczajać"
TV Republika znowu lepsza niż TVN24. "Powoli zaczynamy się przyzwyczajać"
Katarzyna Kwiatkowska ma dużą tolerancję dla żartów. Ale jednej kategorii humoru nie znosi
Katarzyna Kwiatkowska ma dużą tolerancję dla żartów. Ale jednej kategorii humoru nie znosi
Niespodziewane zmiany w "Dzień Dobry TVN". Widzowie mogą być zaskoczeni
Niespodziewane zmiany w "Dzień Dobry TVN". Widzowie mogą być zaskoczeni
Anna z "Rolnik szuka żony" wróciła z synem do domu. Czekało ich piękne powitanie
Anna z "Rolnik szuka żony" wróciła z synem do domu. Czekało ich piękne powitanie
Koniec będzie szybszy, niż sądzili. Fani "M jak miłość" są wściekli
Koniec będzie szybszy, niż sądzili. Fani "M jak miłość" są wściekli
Michał Żebrowski o Jacku Kurskim w programie "Bez retuszu": "gangster medialny"
Michał Żebrowski o Jacku Kurskim w programie "Bez retuszu": "gangster medialny"
Absurdalna odpowiedź w "Jeden z dziesięciu". Internet ją zapamięta
Absurdalna odpowiedź w "Jeden z dziesięciu". Internet ją zapamięta