"Kuchenne rewolucje": Gessler powraca! Barwni bohaterowie jej programu również!
Magda Gessler, najpopularniejsza rewolucjonistka w gastronomicznej branży, powróciła z kolejnym, szóstym już sezonem swojego programu "Kuchenne Rewolucje". Na dobry, mocny początek kameralna... pijalnia piwa w Chodzieży, z której właścicielka, Anna miała ambicję uczynić restaurację. Problem jednak w tym, że ani załoga, ani pani Ania nie mają pojęcia o gotowaniu. Jak wyglądała pierwsza rewolucja w nowym sezonie i jak wypadła sama Magda Gessler? Trzeba przyznać, że niespodzianek nie było i wszystko działo się według dobrze znanego schematu.
Magda Gessler: ostra rewolucjonistka wróciła do gry!
Magda Gessler, najpopularniejsza rewolucjonistka w gastronomicznej branży, powróciła z kolejnym, szóstym już sezonem swojego programu ”Kuchenne Rewolucje”.
Jak wyglądała pierwsza rewolucja w nowym sezonie i jak wypadła sama Magda Gessler?
Trzeba przyznać, że niespodzianek nie było i wszystko działo się według dobrze znanego schematu.
Kulinarna celebrytka trafiła do obskurnej knajpy, gdzie z prawdziwym obrzydzeniem spróbowała serwowanych dań. Później obnażyła niekompetencje pracowników kuchni i kompletną słabość właścicielki, a na końcu rozpoczęła ekspresowy kurs podstaw gotowania.
I choć efekt zabiegów restauratorki był kompletnie do przewidzenia, trzeba przyznać, że wizyta w Chodzieży do nudnych nie należała.
KŻ/AOS * Jesteśmy też na Facebooku! Dołącz do nas!* Teleshow.pl na Facebooku
"Kuchenne rewolucje" w Chodzieży: "Jesteśmy w totalnym gów**e"
Restauracja "Kameralna" w Chodzieży, restauracją była tylko z nazwy.
Odstraszający wystrój i - powiedzmy delikatnie - degustatorzy piwa, którzy byli jedynymi klientami tego lokalu, nie zachęcali mieszkańców by stołować się w tym miejscu.
Takiej próby z własnej woli z pewnością nie podjęłaby też Magda Gessler tym bardziej, że jak na wstępie stwierdziła:* "Zajebiście mi się tu nie podoba. Stoły wyglądają jak po powodzi. Jak utopione w brudnej wodzie do mycia podłogi".
A później dodała: *"Jesteśmy w totalnym gówe. Nie macie zielonego pojęcia o kuchni. Tu kuchnia nie istnieje. Stuknąć sobie w głowę można ka tym kopytkiem.. ".
Tak podsumowała swoje pierwsze wrażenia Gessler. I trudno było się z nią nie zgodzić. * Jesteśmy też na Facebooku! Dołącz do nas!* Teleshow.pl na Facebooku
"Kuchenne rewolucje" w "Kameralnej": jak wygląda, tak smakuje
Fatalne pierwsze wrażenie "Kameralnej" potwierdziła też jej kuchnia.
Wszystkie zamówione przez Magdę Gessler potrawy były niesmaczne. Nie mówiąc już o tym, że zostały wydane w złej kolejności i wyglądały niezbyt apetycznie.
To jednak również nas nie zdziwiło, zwłaszcza gdy poznaliśmy załogę restauracji z wyjątkowo niezaangażowaną w swoje obowiązki szefową kuchni na czele, Grażyną. * Jesteśmy też na Facebooku! Dołącz do nas!* Teleshow.pl na Facebooku
"Kuchenne rewolucje": siła tkwi w bohaterach
Ekipa "Kameralnej" zdawała się być jedynym źródłem upadku restauracji i jednocześnie głównym powodem do śmiechu dla telewidzów. Bo po raz kolejny okazało się, że siła ”Kuchennych Rewolucji” tkwi przede wszystkim w jego bohaterach.
Oglądając podróże Magdy Gessler po polskich restauracjach i poznając osoby, które je prowadzą, często pojawia się w naszych głowach pytanie: skąd biorą się ci ludzie?! * Jesteśmy też na Facebooku! Dołącz do nas!* Teleshow.pl na Facebooku
"Kuchenne rewolucje": złote myśli pani Ani
Tym razem mieliśmy do czynienia z mało przedsiębiorczą panią Anią, która nie potrafiła zarządzać, a nawet komunikować się ze swoim personelem. Za to jej wypowiedzi przed kamerą to prawdziwe złote myśli. Oto jedna z nich:
"To już jest fajne, co mi pani powiedziała, że muszę sobie jasno oddzielać czarne od białego...".
Lub:
"Tutaj mam telewizor, który mąż mi zainstalował, żebym się mogła edukować. Tutaj jest moja cała edukacja" - mówiła pani Ania, oprowadzając restauratorkę po zapleczu.
I na deser nasze ulubione, pełne troski kuriozalne pytanie pani Ani do Gessler-terapeutki:
"Pani Magdo, proszę mi powiedzieć, czy problem tkwi we mnie?"
Jak myślicie, jaka była odpowiedź? * Jesteśmy też na Facebooku! Dołącz do nas!* Teleshow.pl na Facebooku
Magda Gessler: autorytet dla młodzieży
W pierwszym odcinku ”Kuchennych Rewolucji” ważnym wątkiem była też praktykująca w "Kameralnej" młodzież, która niestety mimo dwóch lat pracy w restauracji, nie potrafiła zrobić nawet kopytek.
Na szczęście kucharze sporo mogli nauczyć się od Magdy Gessler, a z pewnością jej wyluzowanego słownictwa. Prawdziwą karierę zrobiło użyte przez restauratorkę słowo "zjebka", szybko podłapane przez młodzież.
Oto, jak dziewczyny podsumowały uwagi telewizyjnej gwiazdy:
"Zjebka była motywująca. Mogliśmy poczytać parę książek, poszperać w Internecie, a tak naprawdę to się obijaliśmy przez całe dwa lata"- ze skruchą wyznała praktykantka. * Jesteśmy też na Facebooku! Dołącz do nas!* Teleshow.pl na Facebooku
"Kuchenne rewolucje": happy end w "Kameralnej"
Koniec końców, gdy Magda Gessler oświeciła załogę restauracji oczywistą wiedzą, a ekipa remontowa odświeżyła lokal, przystąpiono do wspólnego gotowania, a później do konsumpcji sukcesu.
W Chodzieży był prawdziwy happy end, uroczysta kolacja się udała, a metamorfoza "Kameralnej" dokonała się na dobre. Co potwierdziła późniejsza wizyta Gessler.
Jednym słowem wszystko w ”Kuchennych Rewolucjach” skończyło się pomyślnie. A do tego było całkiem śmiesznie.
KŻ/AOS * Jesteśmy też na Facebooku! Dołącz do nas!* Teleshow.pl na Facebooku