"Kuchenne Rewolucje": Apoloniusz Tajner porwał Magdę Gessler do tańca!

Kolejną restauracją, która potrzebowała "Kuchennych Rewolucji była "Malinówka". Mimo idealnej lokalizacji, nieopodal skoczni im. Adama Małysza w Wiśle Malince, tłumów nie było. Lokal prowadzony jest przez Barbarą, a pomaga jej córka, Karolina. Jak przyznają pracownicy, głównymi przyczynami nieobecności klientów jest brak odpowiedniej reklamy i promocji oraz duża konkurencja. Mimo atrakcyjnej miejscowości, turyści bardzo rzadko odwiedzają "Malinówkę" poza sezonem. Czy i tym razem Magda Gessler weźmie sprawę w swoje ręce i sprawi, że restauracja będzie pękać w szwach? Czy pomoże jej w tym sam Apoloniusz Tajner?

Obraz
Źródło zdjęć: © TVN/x-news

/ 8Gessler wzięła pod lupę wnętrze

Obraz
© TVN/x-news

Magda Gessler rozpoczęła swoją wizytę od złożenia zamówienia. Czekając na jedzenie, dokładnie przyjrzała się wnętrzu restauracji.

- Bambusowo - orientalne świeczniki, żywieckie chińskie koronki, brak Koniakowa, kominek jak trochę w krematorium. Tu anioły śpiewają, jakaś biedna palma - stwierdziła z niesmakiem.

Więcej dekoracji uszło płazem, ponieważ na stole pojawiła się zupa koperkowa.

- Co to jest? Kartoflanka z koperkiem? - pytała z niedowierzaniem.

Kuchenne rewolucje. Przepisy Magdy Gessler * Jesteśmy też na Facebooku! Dołącz do nas!*Teleshow.pl na Facebooku

Zobacz także:

/ 8Góralska specjalność poległa na polu bitwy

Obraz
© TVN/x-news

Następny w kolejce był grillowany oscypek podany z żurawiną. Nawet tak bardzo kojarzący się z górami przysmak, nie zachwycił podniebienia restauratorki. Po powąchaniu sera, zawołała właścicielkę.

- Czy to jest ze smażalnicy? - zapytała wprost.

Gdy Barbara potwierdziła, gwiazda od razu oddała talerz.

- Śmierdzi frytangą, w ogóle nie czuć sera. Oscypka nie podajemy z frytownicy, ponieważ sam w sobie jest tłusty, więc podajemy go z grilla - powiedziała gwiazda.

Kuchenne rewolucje. Przepisy Magdy Gessler * Jesteśmy też na Facebooku! Dołącz do nas!*Teleshow.pl na Facebooku

Zobacz także:

/ 8Gessler zdobyła się na żart

Obraz
© TVN/x-news

Śledź po beskidzku marynowany w zaprawie korzennej, pomimo pięknej nazwy, nie przypadł Gessler do gustu.

- Śledź jest kupiony, z kubełka, doprawiony ogórkiem, trochę cebuli - skrytykowała.

Przyszedł czas na żurek, który wydawać by się mogło, nie wymaga szczególnych i wyrafinowanych umiejętności.

- To jest żurek? Taki rzadki? Żartuję - zaczęła kulinarna ekspertka.

Właścicielka poczuła ulgę. Jak się okazało, nie na długo.

- Żurkowi brak czosnku, ale jest na prawdziwym zakwasie. Jest źle doprawiony, brakuje majeranku - stwierdziła, tym razem na poważnie.

Kuchenne rewolucje. Przepisy Magdy Gessler * Jesteśmy też na Facebooku! Dołącz do nas!*Teleshow.pl na Facebooku

Zobacz także:

/ 8Grzeszny pstrąg

Obraz
© TVN/x-news

Ostatnim daniem była specjalność restauracji, czyli pieczony pstrąg. Przynajmniej do tej pory, uważano to za kulinarny strzał w dziesiątkę.

- Niestety, pstrąga czuć paszą. Śmierdzi jak cholera. Wygląda bardzo ładnie, ale jest "przeleciany", za długo pieczony. Ma dwa grzechy główne: śmierdzi mułem i trzymaliście go w zbyt niskiej temperaturze - podsumowała krytycznie Magda Gessler.

- Pstrąg powinien być smażony na klarowanym maśle. Konwekcja dla ryby jest... - dokończyła demonstrując gest podrzynania gardła. - Robią się trociny - pouczyła właścicielkę.

Kuchenne rewolucje. Przepisy Magdy Gessler * Jesteśmy też na Facebooku! Dołącz do nas!*Teleshow.pl na Facebooku

Zobacz także:

/ 8Tym razem obyło się bez rzucania garnkami

Obraz
© TVN/x-news

Następnym krokiem była wizyta w kuchni. Niespodziewanie, inspekcja przebiegła bardzo pozytywnie. Restauratorka pochwaliła panujący porządek i czystość, co się rzadko zdarza. Jedynym grzeszkiem były sproszkowane posypki i mieszanki przypraw, zamknięte w plastikowych pojemnikach.

- Spodziewaliśmy się rzucania talerzami i garnkami. To było bardzo miłe zaskoczenie - zauważyła kucharka Ania.

Ze zgranym i chętnym do zmian zespołem, rewolucja była tylko formalną przyjemnością. Zarówno właścicielka jak i personel pokornie przyjmowały wszystkie uwagi ekspertki.

Kuchenne rewolucje. Przepisy Magdy Gessler * Jesteśmy też na Facebooku! Dołącz do nas!*Teleshow.pl na Facebooku

Zobacz także:

/ 8Pstrąg na nowo królował w "Malinówce"

Obraz
© TVN/x-news

Rewolucja sprawiła, że pojawiła się nowa karta menu. Restauracja postawiła przede wszystkim na pstrąga pod różnymi postaciami: wędzony, w zalewie po baskijsku, z patelni, z orzechami i sosem borowikowym. Swoje miejsce znalazła też zupa rybna.

Zmianie uległo również wnętrze i wystrój restauracji. Zrezygnowano z żywej czerwonej kolorystki na rzecz karmelowych stonowanych barw. Na ścianach pojawiły się koniakowskie koronki, które ozdobiły lokal. Nie zapomniano o personelu. Aby podkreślić to, co w tym regionie jest najlepsze, kelnerki otrzymały regionalne stroje.

Kuchenne rewolucje. Przepisy Magdy Gessler * Jesteśmy też na Facebooku! Dołącz do nas!*Teleshow.pl na Facebooku

Zobacz także:

/ 8Niespodziewany gość

Obraz
© TVN/x-news

Finałowa kolacja zachwyciła wszystkie zaproszone osoby. Stoły uginały się pod ciężarem pysznego jedzenia.

Wśród przybyłych gości można było wypatrzeć Apoloniusza Tajnera. Po obfitym posiłku, były trener polskich skoczków narciarskich, porwał Magdę Gessler do tańca przy dźwiękach góralskiej muzyki. Kto by pomyślał, że poważny prezes Polskiego Związku Narciarskiego, da się uwieść zabawie w towarzystwie gwiazdy.

- Pstrąg jest jak malina, wnętrze jest koronkowe, koniakowe. To miejsce, do którego trzeba przyjechać. A ja będę musiała tu wrócić. Życzę im szczęścia, powodzenia i żeby było full gości! - podsumowała wizytę Gessler.

AR/KW

Kuchenne rewolucje. Przepisy Magdy Gessler * Jesteśmy też na Facebooku! Dołącz do nas!*Teleshow.pl na Facebooku

Zobacz także:

Wybrane dla Ciebie

Orły 2025. Aż 11 statuetek dla jednego filmu
Orły 2025. Aż 11 statuetek dla jednego filmu
"Kulej. Dwie strony medalu" wybrany najlepszym filmem według użytkowników Wirtualnej Polski [RECENZJA]
"Kulej. Dwie strony medalu" wybrany najlepszym filmem według użytkowników Wirtualnej Polski [RECENZJA]
Powrócił po zwolnieniu z TVP. Nie traci nadziei
Powrócił po zwolnieniu z TVP. Nie traci nadziei
"Dzień Dobry TVN": Marcin Prokop w pojedynkę przywitał się z widzami. "Jedna osoba temu nie podoła"
"Dzień Dobry TVN": Marcin Prokop w pojedynkę przywitał się z widzami. "Jedna osoba temu nie podoła"
Będzie konkurencja dla TVP i TVN. Polsat szykuje śniadaniówkę
Będzie konkurencja dla TVP i TVN. Polsat szykuje śniadaniówkę
TV Republika znowu lepsza niż TVN24. "Powoli zaczynamy się przyzwyczajać"
TV Republika znowu lepsza niż TVN24. "Powoli zaczynamy się przyzwyczajać"
Katarzyna Kwiatkowska ma dużą tolerancję dla żartów. Ale jednej kategorii humoru nie znosi
Katarzyna Kwiatkowska ma dużą tolerancję dla żartów. Ale jednej kategorii humoru nie znosi
Niespodziewane zmiany w "Dzień Dobry TVN". Widzowie mogą być zaskoczeni
Niespodziewane zmiany w "Dzień Dobry TVN". Widzowie mogą być zaskoczeni
Anna z "Rolnik szuka żony" wróciła z synem do domu. Czekało ich piękne powitanie
Anna z "Rolnik szuka żony" wróciła z synem do domu. Czekało ich piękne powitanie
Koniec będzie szybszy, niż sądzili. Fani "M jak miłość" są wściekli
Koniec będzie szybszy, niż sądzili. Fani "M jak miłość" są wściekli
Michał Żebrowski o Jacku Kurskim w programie "Bez retuszu": "gangster medialny"
Michał Żebrowski o Jacku Kurskim w programie "Bez retuszu": "gangster medialny"
Absurdalna odpowiedź w "Jeden z dziesięciu". Internet ją zapamięta
Absurdalna odpowiedź w "Jeden z dziesięciu". Internet ją zapamięta