Juror "Top Chef': "Piłem świeżą krew krowy, jadłem grillowane karaluchy i kozie głowy"
15.10.2013 14:39, aktual.: 25.11.2013 14:01
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Juror "Top Chef" twierdzi, że jest zawodowym pochłaniaczem - pił świeżą krew krowy, jadł grillowane karaluchy i kozie głowy.
W "Party" pojawiła się urodzinowa sesja "Top Chef". Przy tej okazji, każdy z jurorów odpowiedział na kilka pytań. Nas zainteresowała jedna odpowiedź. Kogo? Oczywiście Macieja Nowaka!
Na pytanie, czy jest potrawa, której nie odważyłby się spróbować, Nowak odpowiada:
- Nie ma takiej potrawy. Jestem zawodowym pochłaniaczem i zjem wszystko, co w rozmaitych kulturach podaje się do jedzenia. Piłem świeżą krew krowy w masajskiej wiosce w Kenii, jadłem grillowane karaluchy w Tajlandii i kozie głowy w Iranie. I cieszę się na kolejne tego typu doświadczenia - zachwalał.
6.odcinek *"Top Chef" już 16 października o godz. 20.35 w Telewizji Polsat!*