Juror "Top Chef": "Nie jesteśmy familijnym biznesem"
Eleganckie kolorowe marynarki. Oryginalne pomysły na prowadzenie restauracji. Nietypowe składniki w menu: esencja z mchu, liście nasturcji czy... jadalna ziemia. Gotowanie traktuje jak sztukę kulinarną. Kto?
22.10.2013 | aktual.: 25.11.2013 14:00
Zajmuje się nią już od 22 lat. Nie zadziera nosa, choć mógłby. Jego Atelier Amaro jest jedyną polską restauracją, która posiada gwiazdkę popularnego na całym świecie Przewodnika Michelin. Taki jest przewodniczący jury pierwszej polskiej edycji kulinarnego show "Top Chef" Wojciech Modest Amaro.
W ostatnim numerze "Flesza" Amaro szczerze opowiedział o współpracy ze swoją żoną przy ich wspólnym projekcie Atelier Amaro:
- Moim zdaniem, ten układ jest bardzo dobry. Dla mnie wręcz idealny. Podzieliliśmy się obowiązkami, dobrze się rozumiemy. Ja zostałem sercem, a moja żona mózgiem Atelier. Ale nie jesteśmy familijnym biznesem. Jestem daleki od używania tego sformułowania. Źle mi się to kojarzy - przyznał.
7. odcinek *"Top Chef" już w środę, 23 października, o godz. 20.35 w Telewizji Polsat!*