"Hell's Kitchen": Wojciech Modest Amaro o prestiżowych gwiazdkach Michelin

07.03.2016 12:50, aktual.: 07.03.2016 14:08

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Wojciech Modest Amaro jest nazywany polskim Gordonem Ramseyem. Jak sam o sobie mówi - dr House polskiej kuchni. Przez wiele lat pracował i praktykował u boku znakomitych szefów kuchni takich jak Ferran Adria (Elbulli) czy Rene Redzepi (Noma). Laureat wielu międzynarodowych nagród. Gospodarz i uczestnik 5. edycji wydarzenia COOK IT RAW, elitarnego spotkania 12 największych szefów świata.

Obecnie prowadzi własną restaurację "Atelier Amaro", program "Hell's Kitchen" i jest jurorem w show "Top Chef". Ale to nie wszystkie sukcesy na jego koncie.

W 2013 roku restauracja gwiazdora Polsatu jako pierwsza i jedyna w Polsce otrzymała gwiazdkę Michelin, przyznawaną przez legendarny francuski przewodnik. Czy w tym roku zdobędzie kolejną? A może eksperci uznają, że Amaro na nią nie zasługuje i odbiorą mu tę, którą już otrzymał? Jeśli chcecie dowiedzieć się, co o tym sądzi gospodarz "Piekielnej Kuchni", zobaczcie powyższe wideo.

Obraz
© (fot. AKPA)
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Komentarze (0)
Zobacz także