Danie uczestniczki Hell's Kitchen znajdzie się w menu Wojciecha Modesta Amaro
Umiejętności kulinarne uczestników "Hell's Kitchen" rosną z tygodnia na tydzień. Ale takiego werdyktu, jaki usłyszy dziś Sylwia Biały, nie usłyszał dotychczas żaden uczestnik. - Wiesz co ja myślę? Że to wygląda fajnie. Naprawdę nie robiłaś tego w domu? To zacznij. Sylwia uwierz w siebie. Smak jest fenomenalny. Petarda! - podsumował Amaro danie Sylwii Biały, która w dzisiejszym odcinku przygotowała dekonstrukcję pierogów (rozłożenie danej potrawy na czynniki pierwsze i podanie jej w niekonwencjonalny sposób). Danie Sylwii tak bardzo zasmakowało szefowi Wojciechowi Modestowi Amaro, że postanowił wprowadzić je do menu "Piekielnej Kuchni".
27.05.2014 11:46
- Sylwia, wydaje mi się, że powinniśmy wrzucić te pierogi do karty. Leniwe à la Sylwia będą podczas najbliższego serwisu w naszej karcie - zakomunikował Wojciech Modest Amaro.
Takie wyróżnienie jest ogromnym sukcesem. Menu "Hell's Kitchen" zostało przygotowane z wielką starannością przez samego Wojciecha Modesta Amaro. Każde danie jest kulinarnym majstersztykiem pod względem smaku, jak i kompozycji. I jak się okazuje Sylwii, jako pierwszej uczestniczce, udało się przygotować danie nie odbiegające od niezwykle wysokich standardów szefa Amaro.
Kto oprócz Sylwii poradzi sobie z zadaniem? Czyje danie nie zasmakuje szefowi "Hell's Kitchen"? Tego dowiemy się już dziś o godzinie 20.05 w Polsacie.