RozrywkaKuchenne rewolucje 1: Odcinek 6

Kuchenne rewolucje 1: Odcinek 6

Kuchenne rewolucje 1: Odcinek 6
Źródło zdjęć: © AKPA

10.09.2010 13:42, aktual.: 25.11.2013 11:41

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Miejsce słynące z nocnych imprez miało zamienić się w świetnie prosperującą restaurację. Gessler wybrała się do Torunia, miejsca narodzin Mikołaja Kopernika. „Pod Arsenałem” w nocy jest klubem a w dzień świeci pustkami.

Obsługa to młodzi ludzie, którzy mają ze sobą bardzo dobry kontakt, panowała tam miła atmosfera. Jednak dużo zarzucali szefowi. Pomimo kłopotów, w kuchni było bardzo wesoło. Plastikowe wnętrze bardziej przypominało nocny klub niż restaurację. W menu brakowało cen potraw a także pozycji, które są dostępne. Kucharz wydawał się niezwykle zdenerwowany. Obsługa wyprowadziła Gessler z równowagi. Postanowiła nauczyć kelnera jak otwierać i podawać wino. Kuchnia była smaczna, jednak nie zachęcała do ponownych odwiedzin.

„Pod Arsenałem” – ludzie nie kojarzyli lokalu, często mylili klub z restauracją i hotelem.

W kuchni panował istny ‘festiwal mrożonek’. Goście długo czekali na posiłek. W kuchni pojawiał się problem za problemem.

Okazało się, że personel sam dbał o podwyższanie swoich umiejętności w pracy. Gessler przepytała obsługę z wiedzy kulinarnej i potraw znajdujących się w karcie menu i utwierdziła się w przekonaniu, że ich znajomość kuchni jest niewielka.

Klubowy charakter miejsca musiał zamienić się w restaurację. Restauratorka miała wielkie wątpliwości, czy jest to w ogóle możliwe. Gessler pokazała kucharzom jak ugotować czerninę, zamarynować dzika i zrobić niezły pasztet. Tradycyjnie, obsługa ruszyła na miasto z akcją promocyjną lokalu. Musiała ona zachęcić potencjalnych klientów do wizyty w restauracji.

Wnętrze ‘dzikiego’ bistro zamieniło się w ciepłe i eleganckie miejsce. Goście byli zainteresowani menu, ocenili potrawy jako rewelacyjne. Gessler była zadowolona z pracy obsługi.

Tydzień póżniej Magda Gessler była zachwycona miejscem. Determinacja pracowników okazała się być kluczem do sukcesu.

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Komentarze (0)
Zobacz także