Krzysztof Ibisz gościem "Hell's Kitchen"
- Jestem fanem minimalizmu w kuchni, ale nie chodzi o wielkość dań, ale o ich skład. Bardzo nie lubię restauracji, w których menu ma kilka stron, każde danie jest okraszone długim, poetyckim opisem i zawiera kilkanaście składników. W "Hell's Kitchen" tego na szczęście nie ma. Jeśli chodzi o dobór składników i konstrukcję, potrawy z "Piekielnej Kuchni" to absolutnie mistrzostwo świata¬ tłumaczy Krzysztof Ibisz.
12.05.2014 14:28
Jak się okazuje, prezenter nie tylko lubi smakować potraw w restauracjach, ale od czasu do czasu zdarza mu się samemu zamienić w kucharza.
- Rzadko mam czas, żeby gotować w domu, ale kiedy w końcu się uda, gotuję zazwyczaj dla rodziny i przyjaciół. Robię wówczas wszystko sam od początku do końca. Od zakupów zaczynając, przez przygotowywanie i podanie, na zmywaniu kończąc. Bardzo nie lubię, kiedy ktoś przeszkadza mi w kuchni, bo uważam, że jest to moje prywatne misterium dla najbliższych, wyraz mojej miłości, przyjaźni i troski- wyjaśnia Ibisz.
Czy Krzysztof Ibisz opuści restaurację zadowolony? Jakie dania zaserwują mu uczestnicy programu? Tego dowiemy się już we wtorek, 13 maja, o godzinie 20.05 w Polsacie.
Pierwsza polska edycja kulinarnego reality show na świecie - "Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia" - w każdy wtorek, o godzinie 20:05, tylko w Telewizji Polsat.