RozrywkaDruga seria "Kudłatych kucharzy"

Druga seria "Kudłatych kucharzy"

Historię brytyjskiej kuchni będą poznawać od strony praktycznej, próbując potraw, którymi zajadali się ich przodkowie, i spotykając się z producentami podtrzymującymi kulinarne tradycje. Od lasów po wyspy, od wieprzowiny po ziemniaki – każdy zakątek i każdy smak Brytanii ma swoją własną historię.

Druga seria "Kudłatych kucharzy"
Źródło zdjęć: © BBC

23.04.2014 12:27

Historię, którą Kudłaci wskrzeszają na naszych oczach, prezentując smakowite przepisy i niezwykłe materiały archiwalne.

Kolejne odcinki poświęcone są konkretnym tematom, takim jak wołowina, jabłka i gruszki, jedzenie w Imperium Brytyjskim, nabiał czy owoce morza. Spotkania z 60 niezwykłymi gośćmi, 60 przepisów, ponad trzy godziny archiwalnych materiałów filmowych... Wszystko to złoży się na nostalgiczny, ale żywy i pełny obraz społecznej historii Wielkiej Brytanii widzianej przez pryzmat jedzenia: od epoki żelaza po dzień dzisiejszy.

Wybrane dla Ciebie
Komentarze (0)