Druga seria "Kudłatych kucharzy"
23.04.2014 12:27
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Historię brytyjskiej kuchni będą poznawać od strony praktycznej, próbując potraw, którymi zajadali się ich przodkowie, i spotykając się z producentami podtrzymującymi kulinarne tradycje. Od lasów po wyspy, od wieprzowiny po ziemniaki – każdy zakątek i każdy smak Brytanii ma swoją własną historię.
Historię, którą Kudłaci wskrzeszają na naszych oczach, prezentując smakowite przepisy i niezwykłe materiały archiwalne.
Kolejne odcinki poświęcone są konkretnym tematom, takim jak wołowina, jabłka i gruszki, jedzenie w Imperium Brytyjskim, nabiał czy owoce morza. Spotkania z 60 niezwykłymi gośćmi, 60 przepisów, ponad trzy godziny archiwalnych materiałów filmowych... Wszystko to złoży się na nostalgiczny, ale żywy i pełny obraz społecznej historii Wielkiej Brytanii widzianej przez pryzmat jedzenia: od epoki żelaza po dzień dzisiejszy.