Druga seria "Kudłatych kucharzy"
Historię brytyjskiej kuchni będą poznawać od strony praktycznej, próbując potraw, którymi zajadali się ich przodkowie, i spotykając się z producentami podtrzymującymi kulinarne tradycje. Od lasów po wyspy, od wieprzowiny po ziemniaki – każdy zakątek i każdy smak Brytanii ma swoją własną historię.
23.04.2014 12:27
Historię, którą Kudłaci wskrzeszają na naszych oczach, prezentując smakowite przepisy i niezwykłe materiały archiwalne.
Kolejne odcinki poświęcone są konkretnym tematom, takim jak wołowina, jabłka i gruszki, jedzenie w Imperium Brytyjskim, nabiał czy owoce morza. Spotkania z 60 niezwykłymi gośćmi, 60 przepisów, ponad trzy godziny archiwalnych materiałów filmowych... Wszystko to złoży się na nostalgiczny, ale żywy i pełny obraz społecznej historii Wielkiej Brytanii widzianej przez pryzmat jedzenia: od epoki żelaza po dzień dzisiejszy.