Pierwszym zadaniem uczestnik贸w "Piekielnej Kuchni" b臋dzie przygotowanie popisowego dania. Na pierwszy rzut oka wyzwanie bardzo proste. Ale nie w piekielnej kuchni i nie pod okiem jedynego w Polsce zdobywcy presti偶owej gwiazdki Michelin.
- Kur... kapuj臋, ale co znaczy po mazursku? - zapyta艂 Ew臋 Zakrzewsk膮 Amaro, po czym wyplu艂 do kosza kawa艂ek w臋gorza, kt贸ry mia艂 by膰 popisowym daniem 27-latki.
- Do kogo masz pretensje? Przesta艅 k艂apa膰 tam z boku, 偶e co艣 tam si臋 sta艂o. Wiesz co, mam dla ciebie najlepsz膮 rad臋 - wynocha do domu. Ju偶! W tej chwili! - wykrzycza艂 do Katarzyny Rajkiewicz Wojciech Modest Amaro. Uczestniczka musia艂a opu艣ci膰 kuchni臋 i wr贸ci膰 do domu uczestnik贸w.
Oberwa艂o si臋 te偶 60-letniemu Grzegorzowi Ka藕mierczakowi, kt贸ry r贸wnie偶 postanowi艂 przygotowa膰 dla szefa ryb臋.
- Co to jest? Nie jestem kur... 艣lepy, wiesz?! Ty to zrobi艂e艣? 168 lat w pracujesz w kuchni i jeszcze nie umiesz wyfiletowa膰 ryby? Nie umiesz oskroba膰? Wypad z tym! - wykrzycza艂 szef Amaro po czym cisn膮艂 w uczestnika ryb膮.
Kto jeszcze zostanie surowo os膮dzony przez Wojciecha Modesta Amaro? Kt贸ry uczestnik przygotuje najlepsze popisowe danie? To wszystko ju偶 dzi艣 o godzinie 20.00 w Polsacie. Piekielnie polecamy!