10. urodziny Dinner in the Sky
Niesamowite wrażenia
None
3-5 czerwca 2016 w samym centrum Belgii, 10 platform Dinner in the Sky za pomocą 10 dźwigów wznosiło się na wysokość 50 metrów nad ziemię. W taki właśnie sposób "Podniebna Restauracja" świętowała swoje 10. urodziny.
Dokładnie w 2006 roku po raz pierwszy świat usłyszał o Dinner in the Sky, czyli stole, przy którym mogą zasiąść 22 osoby, a po środku konstrukcji znajdują się miejsca dla kucharzy. Nic w tym niebywałego, gdyby nie fakt, że stół za pomocą dźwigu podnoszony zostaje na wysokość 50 metrów nad ziemię. Stąd też nazwa "kolacja w niebie", kucharze bowiem unosząc się nad ziemią, przygotowują potrawy dla przybyłych gości.
Koncepcja podniebnych posiłków w bardzo szybkim czasie zdobyła uznanie w innych krajach, dzięki czemu do dziś z Dinner in the Sky może korzystać ponad 50 państw, jest to zdecydowany fenomen w świecie eventowym. Z tego powodu, iż idea Podniebnej Restauracji narodziła się w Belgii, jubileuszowy event odbył się właśnie w stolicy tego kraju, tuż obok spektakularnego budynku, jakim jest Atomium.
Wraz z pomysłodawcami Dinner in the Sky świętowała grupa wyselekcjonowanych gości, którzy mogli podziwiać nie tylko zachwycającą panoramę Brukseli, ale również mogli posmakować niebiańskich potraw, gdyż z tej okazji, na stołach gotowało aż 10 utytułowanych gwiazdkami Michelin Szefów Kuchni.
Zobaczcie zdjęcia!