Kolejny sukces Magdy Gessler
Kolejnym krokiem do osiągnięcia sukcesu była zmiana menu. Od tej pory w karcie królują "białe potrawy" i dania jarskie m.in. pasta jajeczna, zupa czosnkowa oraz chałka z konfiturą pomidorową z jajkiem po hiszpańsku. Lokal może również pochwalić się własnoręczną produkcją masła. Wystrój restauracji także uległ "jajecznej" biało-żółtej zmianie. Powieszone lustra powiększają optycznie salę, na ścianach zawisły ozdoby rodem z kurnika, a na stołach pojawiły się świeże tulipany. W końcu jest swojsko i przytulnie.
"Bistro Jajo" okazało się strzałem w dziesiątkę, bowiem nie tylko finałowa kolacja przyciągnęła tłum głodnych gości. Po sześciu tygodniach od przeprowadzenia rewolucji, również nie brakowało klientów. Powtórna wizyta Gessler w Białogardzie była jedynie formalnością.
- Krótko i na temat: jaja pyszne! Miejsce będzie bardzo trendy, właściciele odmienieni, fajne kucharki, a ja bardzo zadowolona- podsumowała odcinek restauratorka.
AR/KŻ