Słaby początek
Gessler swoją wizytę zaczęła jak zawsze od złożenia zamówienia. Kucharze uwijali się jak w ukropie, aby sprostać oczekiwaniom kulinarnej gwiazdy. Na stole jako pierwszy pojawił się śledź z beczki, który... wcale z owej beczki nie był. Zamiast tego pływał w plastikowym wiaderku. Taki podstęp od razu wyczuła czujna restauratorka.
- Śledź jest sztywny. Zdechł. Włożyli go do kubełka, podali, nie przyprawili i chcą kasę. Brr - groziła palcem.
Jako drugie danie kelner zaserwował befsztyk tatarski, który odbiegał nieco od normy. Dlaczego? To, czym polana była potrawa, wzbudziła niepokój Gessler.
- Do tatara po polsku nie podaje się oliwy z oliwek, która jest bardzo dobra do sałatki, absolutnie niejadalna do tatara. Jest gorzka i fantastyczna do włoskiej kuchni. Ta gorycz pachnie jak stary tłuszcz - instruowała kelnera.
Niepublikowane przepisy Magdy Gessler, które zmieniły kulinarne oblicze kraju * Jesteśmy też na Facebooku! Dołącz do nas!* Teleshow.pl na Facebooku
**Zobacz także:
[
Szostak niejadkiem? Tego nikt się nie spodziewał! ]( http://teleshow.pl/gid,15443786,img,15443818,kat,1024837,title,Karolina-Szostak-apetyczna-gwiazda-kiedys-byla-niejadkiem,galeria.html )
[
Jej twarz ewoluowała! Tori Spelling jak kameleon! ]( http://teleshow.pl/gid,14494181,img,14494231,kat,1024839,title,Tori-Spelling-Jej-twarz-ewoluuje,galeria.html )