Kuchenne rewolucje Magdy Gessler
Znana restauratorka ma też wiele zastrzeżeń do wystrojów polskich lokali gastronomicznych oraz do karty dań. Te pierwsze są często nieprzemyślane, chaotyczne i mało zachęcające.
Menu z kolei ma najczęściej... zbyt dużo stron. – Właściciele lokali mają cesarskie kompleksy. W menu ma 20 stron, a na nich 60 propozycji potraw – od barszczu, po mozzarellę, spaghetti i kołduny.ďż˝ Uważają, że w ten sposób dogodzą każdemu podniebieniu, ale zamiast tego zniechęcają swoich potencjalnych gości. Wiadomo, że jak w karcie jest 60 potraw to niektóre z nich będą odmrażane,inne odgrzewanie – mówi pani Magda.
I dodaje: – A karmienie ludzi to jest coś więcej niż zarabianie pieniędzy.
Polecamy w wydaniu internetowym fakt.pl:
[
]( http://www.fakt.pl )