Nie zabrakło finałowej wpadki
Finał zbliżał się wielkimi krokami. Gruntowną rewolucję przeszła nie tylko karta dań, w której zaczęły królować dania z baraniny, ale przede wszystkim przerażające wnętrze. Wszystkie ściany pomalowano na biało, a surowe kanapy ocieplono miękkimi skórami.
Gastryczne pomieszczenie przypominało odtąd górską grotę. Zmianie uległa również nazwa restauracji. Miejsce "Mauritiany" zajął "Absynt".
Nie zabrakło także wpadki. Podczas kolacji okazało się, że sąsiad, który zajmował się przygotowaniem hitu wieczora - baranich łopatek - zbyt mocno przypiekł i wysuszył mięso. W takim stanie nie nadawało się do podania przybyłym gościom.
Błyskawiczna burza mózgów przyniosła równie szybką zmianę planów. Zrezygnowano z tego dania. W zamian na stołach pojawił się od razu nietypowy deser: lody z bundzem. To był strzał w dziesiątkę!
Ponowna wizyta Gessler w Nowym Targu upewniło ją w przekonaniu, że warto było podjąć się współpracy z Arturem i jego rodziną.
- W "Absyncie" panuje cudna atmosfera. Rzadko się zdarza, żeby ktoś tak dobrze powtarzał moje dania, a nawet może lepiej - podsumowała odcinek.
AR/AOS
Niepublikowane przepisy Magdy Gessler, które zmieniły kulinarne oblicze kraju * Jesteśmy też na Facebooku! Dołącz do nas!* Teleshow.pl na Facebooku
**Zobacz także:
[
Szostak niejadkiem? Tego nikt się nie spodziewał! ]( http://teleshow.pl/gid,15443786,img,15443818,kat,1024837,title,Karolina-Szostak-apetyczna-gwiazda-kiedys-byla-niejadkiem,galeria.html )
[
Jej twarz ewoluowała! Tori Spelling jak kameleon! ]( http://teleshow.pl/gid,14494181,img,14494231,kat,1024839,title,Tori-Spelling-Jej-twarz-ewoluuje,galeria.html )