Nauka podawania wina
Magda Gessler rozpoczęła swoją wizytę tak jak zawsze, czyli od złożenia zamówienia. W oczekiwaniu na potrawy, poprosiła o wino.
Najpierw kelner otrzymał reprymendę, że tego typu alkohol powinien być otwierany przy gościu, a nie wcześniej na zapleczu. Kolejnym błędem, jaki wytknęła gwiazda, był brak możliwości wypróbowania wina, zanim zostanie nalany kieliszek do pełna.
- Nie dał mi pan szans tego spróbować. Niech pan to zabierze! To jest nie do picia. Ja pierniczę, jakie wino! 100 ml za 10 zł, naprawdę sikacza nadzwyczajnego. Wszystko musi się dziać na widoku gości - krzywiła się.
Restauratorka postanowiła zrobić kelnerowi małe szkolenie z kultury otwierania i podawania wina.
Kuchenne rewolucje. Przepisy Magdy Gessler * Jesteśmy też na Facebooku! Dołącz do nas!*Teleshow.pl na Facebooku
Zobacz także: