Postawienie na regionalność przyniosło efekty
Trafionym pomysłem była zmiana nazwy restauracji. Gdy Gessler dowiedziała się, jak brzmi nazwisko właścicieli, postanowiła to wykorzystać i przekształcić "Perłę" w "U Schabińskiej".
Ogromna sala została podzielona przepierzeniami w taki sposób, aby sprawiała wrażenie przytulności i intymności. Stare kredensy i obrazy dodały uroku pustym ścianom. Stoły, za sprawą kolorowych obrusów zapraszały do zjedzenia obiadu. Cały lokal został przystrojony świeżymi kwiatami. Szklane ozdoby i półmiski z lokalnej huty dopełniły całości.
Na finałowej kolacji podano popisowe danie: gołąbki z kaszą gryczaną i nadzieniem ziemniaczanym. Goście byli zachwyceni barszczem podanym z puree. Oczywiście, nie mogło zabraknąć schabu, skoro tak głosi nowa nazwa restauracji.
Kuchenne rewolucje. Przepisy Magdy Gessler * Jesteśmy też na Facebooku! Dołącz do nas!*Teleshow.pl na Facebooku
Zobacz także: