Polska kuchnia idzie w niepamięć
Goście opowiedzieli o swoich pomysłach na zmianę myślenia Polaków na temat jedzenia.
- Powinna być jakaś szkoła, edukacja narodowa ludzi normalnych, jak mają gotować te pierwsze, podstawowe rzeczy - sugerowała Magda Gessler.
- Zajmuję się nowoczesną kuchnią polską, ale nowoczesna dla wielu osób jest okraszona samymi złymi przymiotnikami albo hasłem molekularna, co kompletnie mija się z celem. Nowoczesna kuchnia to jest nic więcej, jak gigantyczny ukłon w stronę tradycji, ponieważ zapomniane produkty typu dereń, pigwa, głóg wracają na stoły. I za chwilę młodzież nie będzie wiedziała, co to jest - stwierdził mistrz kuchni.
Kuchenne rewolucje. Przepisy Magdy Gessler * Jesteśmy też na Facebooku! Dołącz do nas!* Teleshow.pl na Facebooku
Zobacz także:
[
Jurorka znowu pokazała za dużo! Czy to jest jeszcze sexy?! ]( http://teleshow.pl/gid,13387625,img,13387656,kat,,sid,144,title,Najwiekszy-wygrany-Bitwy-na-glosy-biust-Wegorzewskiej,galeria.html )
[
Tancerki „Tańca z gwiazdami” mówią całą prawdę o programie ]( http://teleshow.pl/gid,13400409,img,13400439,kat,,title,Tancerki-Tanca-z-gwiazdami-mowia-cala-prawde,galeria.html )