Trwa ładowanie...
31-12-2014 12:44

Co Gessler i Biedroń zgotowali w Słupsku?

Co Gessler i Biedroń zgotowali w Słupsku?Źródło: Eastnews
dqx0vto
dqx0vto

O tym wydarzeniu kreatorka dobrego smaku z TVN rozpisuje się na swoim profilu na Facebooku od tygodnia. Spontaniczna akcja gotowania bigosu na rynku w Słupsku, na którą wpadła Magda Gessler i Robert Biedroń, okazała się medialnym strzałem w dziesiątkę.

Pomysłodawcy imprezy nie oszczędzali na składnikach. Prowadząca "Kuchenne rewolucje" zadbała, aby w bigosie znalazły się znakomite składniki sprowadzone z całej Polski. I tak do wielkiego gara wrzucono m.in. 500 kg najlepszej charsznickiej kapusty, 200 kg kiełbas bez konserwantów, 100 kg wędzonego dymem boczku z Jasła, 50 kg suszonych węgierek nowosądeckich, 40 kg suszonych prawdziwków z Hajnówki, 4 udźce jelenia oraz 1 cały pieczony dzik. Do tego przygotowano setki bochenków chleba z najlepszych słupskich piekarni, które będą serwowane z kiełbasą z dzika lub pastą z makreli z Ustki.

Przy okazji Gessler wyznała przed kamerami "Dzień dobry TVN", że kocha i uwielbia Roberta Biedronia, którego porównała do... bigosu.
- Nie znam osoby, która by lepiej pasowała do bigosu niż pan Biedroń. Stwierdziłam, że połączył wszystko to, co jest niemożliwe. W bigosie jest tłusto, kwaśno, słodko i pieprznie. To wszystko niby się nie łączy, ale w sumie jest najlepszym polskim daniem. I dlatego to jest najlepszy prezydent miasta - tłumaczyła swoją decyzję w programie śniadaniowym. Przy okazji zdradziła, że niebawem otworzy w Słupsku kawiarnię wzorowaną na tej, którą przed laty prowadziła w mieście babcia Gessler.

Zobaczcie, jak Biedroń i gwiazda TVN przygotowują sylwestrowy bigos. Widać, że gotowanie dla mieszkańców miasta sprawia im dużo frajdy.

(fot. Eastnews)
Źródło: (fot. Eastnews)
(fot. Facebook)
Źródło: (fot. Facebook)
dqx0vto
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dqx0vto