Trwa ładowanie...
d2bkvf4

Polan Andrzej

Najnowsze informacje
3.2
(16 głosów)
Oceń:
d2bkvf4

Andrzej Polan to popularny szefem kuchni, a jego zdolności kulinarne widzowie mogą podziwiać w programach "Dzień dobry TVN" i "Między kuchnią a salonem".

Początki gastronomiczno-hotelarskiej kariery Andrzeja Polana związane są z rokiem 1992. Został wtedy kierownikiem obiektu w pesjonacie Kalina w Zakopanem. W 1996 roku pełnił już obowiązki szefa kuchni w hotelu Daglezja w Zakopanem. Jednak później postanowił przenieść się do stolicy. Został tam szefem kuchni w Centrum Kongresowym "Warszawianka" i w Hotelach Warszawskich "Syrena". W międzyczasie postanowił rozpocząć współpracę z firmą Cadbury E. Wedel jako konsultant cukierniczy. W 2003 roku przygotował dla niej ekspozycję świąteczną "Wiejska Chata". Następnie został konsultantem i prezenterem kulinarnym w firmie Podravka.

* Andrzej Polan* należy do Kapituły Klubu Szefów Kuchni oraz Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni.

Obecnie pracuje jako szef kuchni w czterogwiazdkowym Polonia Palace Hotel w Warszawie. Poza tym pisze artykuły i przygotowuje sesje zdjęciowe dla różnych czasopism i gazet związanych z tematyką kulinarną. Kucharz brał udział w Teatrze Kucharska Rewia Gwiazd, który odbył się podczas Festiwalu "Smak i Styl". Jest również autorem książki "Kuchnia Polana w obiektywie Wellmana".

Jego największą pasją są kulinaria, ale Andrzej Polan interesuje się także muzyką i modą.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2bkvf4
d2bkvf4
d2bkvf4